Аню Ангелов се срещна с ръководството на Съюза на военноинвалидите

share

Министърът на отбраната Аню Ангелов се срещна днес с ръководството на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, съобщиха от МО.

Ангелов и председателят на Съюза Петър Велчев са постигнали съгласие да бъде удължен срокът на работната група по проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за военноинвалидите и военнопострадалите, за да бъдат задълбочено обсъдени всички предложения и да има реалистична финансова осигуреност на проекта.

Двамата са обсъдили още въпроси, свързани с дейността на Консултативния съвет по въпросите на военноинвалидите, военнопострадалите и ветераните, с отпускането на лекарствени продукти с намаление, както и с управлението на архива на документите на военноинвалидите и военнопострадалите.

Министър Ангелов е благодарил на ръководството на Съюза за приноса в честванията на 100-та годишнина от Балканските войни и е уверил, че МО ще продължи да подкрепя членовете на Съюза и различните му инициативи. През 2012 г. МО е подпомогнало 1 497 души, от които 1 101 военноинвалиди и военнопострадали, с финансови средства в размер на 393 385 лв. по реда на Наредбата за материалното подпомагане. През 2012 г. на Съюза са предоставени общо 61 000 лева, отбелязват от ведомството.

Водещи новини

Още новини