Депутатите идват на работа за първи път след празниците

share

Депутатите се събират на първото си заседание след коледните и новогодишните празници. Традиционно в първия ден на пленарните заседания парламентарните групи ще представят своите приоритети в последната сесия на настоящия парламент, тъй като през лятото ще се проведат редовните избори.

Обичайно опозицията предлага реда на законопроектите в началото на месеца. От мнозинството са предвидили през седмицата депутатите да се занимават с второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Парламентът ще обсъди и Закона за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите,  след като президентът Росен Плевнелиев го върна заради разпоредбите за получаване на българско гражданство. Този закон обаче ще се обсъжда едва в петък. Предвижда се народните представители да разгледат отчета за дейността на Българската телеграфна агенция за периода януари – юни 2012 г., отчета за дейността на Съвета за електронни медии за периода 01.01.2012 г. - 30.06.2012 г. , както и първо четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за административното регулиране на производството и търговията с оптични дискове, матрици и други носители, съдържащи обекти на авторското право и сродните му права.

В програмата е предвиден и законопроекта за изменение и допълнение на Закона за културното наследство.

Водещи новини

Още новини