СДС иска референдум за тютюнопушенето

Булфото
share

В началото на новия политически сезон от СДС представиха на пресконференция приоритетите си. Първият от тях е възраждането и укрепването на доверието на демократичните хора в СДС.

Вторият приоритет е бъдещата парламентарна група на СДС да бъде гарант за дясно реформаторско мнозинство и успешно управление, както и гарант, че групи като БСП, ДПС, НДСВ и коалиции не бива да управляват България. Това каза председателят на СДС Емил Кабаиванов.

От СДС призоваха българите да не участват в предстоящия референдум, защото той е един добре подготвен театър на някои партии да трупат политически влияния. Голям политически цирк е и защото много българи нямат възможността да вземат информирано решение.

И на противниците, и на тези, които са "за" строежа на АЕЦ Белене, се разгръща цялата корупционна схема за енергийните лобита в България. Според сините референдуми е добре да се провеждат по други теми, които са от национално значение, а не партийни театри.

Режимът на тютюнопушенето се превърна в спекулация, в опит за извличане на дивиденти от някои политически партии. Това заяви председателят на националния щаб на партията Борис Марков. Той добави, че допитването за тютюнопушенето е добра тема за референдум, а не политически циркове като допитването за строежа на АЕЦ Белене. Сините са силно възмутени от факта, че от БСП спекулират с темата за тютюнопушенето, като в зависимост от това с кого разговарят, обещават или пълна забрана, или пълно разрешаване, в случай, че се върнат на власт.

Борис Марков заяви, че започват кампания по събиране на подписите, необходими за провеждането на референдума.

По въпроса със скандала около строежа върху дюните в Несебър сините поискаха оставката на министър Найденов. Според зам.-председателя на партията Румен Христов подадените оставки не са достатъчни.

Водещи новини

Още новини