Мая Манолова: Според ГЕРБ всеки българин води потенциално криминален начин на живот

Булфото
share

Това каза депутатът от Коалиция за България Мая Манолова по повод изказването на Павел Димитров от ГЕРБ на дискусията по предложения Законопроекта за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност и от административни нарушения.

Според българското правителство, тъй като разполага с кофти материал, явно средствата за разправа трябва да бъдат по този инквизиторски начин, разписани в този закон. Според Венецианската комисия – българският вариант на този закон е много по-строг от ирландския, заяви Манолова.

Тя посочи, че престъпен начин на живот, според прегледа на законодателството във Великобритания, означава този гражданин да е бил осъждан за някакви престъпления.

Според вас всеки български гражданин води потенциално криминален начин на живот, след като не може да докаже съответствие между стойността на имуществото и приходите си. Разбирате ли, че вие обвинявате за криминално проявени стотици хиляди български граждани, защото при 20 години сива икономика, при един милион българи, които живеят в чужбина и носят в рамките на два милиарда доходи на своето семейство, и по начините на доказване, които иска тази комисия, е невъзможно на един български гражданин да докаже такова съответствие, каза още Мая Манолова.

Водещи новини

Още новини