БСП: Може да ни убият агентите

share

Кървава вендета организирали чужди спецслужби за наш агент под прикритие, след като разузнавачът бил осветен от страна на България. Главата на агента ни била отрязана и сложена върху колата му.

Адската история припомни соцдепутатът и ексвътрешен министър Румен Петков заради поправките в Закона за досиетата, пише "Стандарт". С новите текстове ще станат ясни агентите с принадлежност към Държавна сигурност в разузнавателните ни служби. Става дума за служителите, които  заемат длъжностите началник на отдел или началник на сектор. Драмата с нашия разузнавач се разигра в държава от Северна Африка, с която имахме прекрасни отношения, уточни Петков. И обвини ГЕРБ, че с поправките в Закона за досиетата показват пълна липса на отговорност и държавност. Това не може да бъде отношение към националната ни сигурност, какво ще правят семействата на тези хора, които работят зад граница под прикритие, какво ще стане с техните контакти там, запита още Петков.

Соцдепутатът отново настоя за вето на президента по Закона за досиетата, защото България може да бъде забъркана в международни скандали, а животът на спецагентите ни и техните семейства е под заплаха. Твърде нелепо е да се мерят на килограм разузнавачите и дали става дума за живота на 1 или на десет души няма никакво значение, отсече още Петков.

Водещи новини

Още новини