Плевнелиев: Не разбирам защо трябва да има само един кандидат за Конституционен съдия

share

Надявам се, че този път при избор на конституционен съдия няма да се стига до това президентът да бъде последният бушон в държавата.

Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев в коментар дали ще повтори силната си позиция при последния избор на съдия в Конституционния съд относно морала на един от кандидатите при въпросите, които се повдигат относно сегашния кандидат, издигнат от СДС – Галя Гугушева, съобщи "Фокус".

Все още въпросите не са приключили и не са получени всички отговори на това, което е зададено към кандидата за Конституционния съд. Много се надявам парламентът да направи своите изводи и да вземе своите добри решения, не е необходимо в бързината да пропускаме важни въпроси и важни отговори, каза президентът.

Просто е много важно парламентът да даде всичко от себе си и отново не разбирам – защо трябва да има само един кандидат и защо този кандидат трябва да бъде посочен само от една партия. За мен беше важно да има няколко кандидати, така както е в момента с главния прокурор - имаме трима кандидати, на тях ще им бъдат задавани много въпроси, ще чуем техните концепции и след това ще се вземе решение, каза Плевнелиев.

Бих окуражил парламентът да постави повече кандидати, нека те да се съревновават и нека най-достойният да отиде в Конституционния съд, каза още президентът.

Водещи новини

Още новини