Дянков: Гнусно е да се раздават коледни бонуси на фона на кризата

share

В неделя или понеделник ще стане ясно дали ще има коледни добавки за пенсионери, съобщи в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия министърът на финансите Симеон Дянков. 

Относно майчинските и липсата на пари за увеличението им, министърът заяви, че е по - добре да се отделят средства за строителството на детски градини.

"Гнусно е това, което става в съдебната система", заяви Дянков във връзка с бонусите, които ще бъдат раздадени в съдебната система. Той заяви, че не може нищо да направи, за да не се раздават пари за Коледа. Дянков припомни, че това е една от системите, които са най - нереформирани. "Всички в съдебната система трябва да се засрамят заради големите бонуси, които взимат всяка година на фона на кризата в страната", заяви още Симеон Дянков.

Министърът на финансите бе категоричен, че в неговото ведомство бонуси няма да има. "Аз не съм против бонусите, дори такава система трябва да има навсякъде - и в администрацията, и в частния сектор".

Симеон Дянков съобщи, че олимпийците ще получат парите си следващата година. Причината е, че не са заложени средства в бюджета. Той поясни, че същият е и проблемът с мотокроса. По думите му, вече 11 месеца той получавал писма, че заплашва спорта.

Относно ветото на Росен Плевнелиев, Дянков заяви, че е съгласен с него.

Във връзка с преместването на администрацията в различните градове, министърът съобщи, че реформата продължава.

"Около 220 млн. лв. се очаква да загуби държавата при забраната на тютюнопушене на обществени места", съобщи още Симеон Дянков. По думите му, обаче той подкрепя наложената забрана, въпреки по - малкото приходи, които ще влязат в хазната.

Дянков коментира, че Бюджет 2013 е най - богатият. По думите му, гласуването му на второ четене е минал много лесно и поясни, че просто опозицията не е имала никакви аргументи, за да иска по - различни неща. Той сподели също така, че вече е свикнал да му се иска оставката и няма вече нищо необичайно в това. 

Водещи новини

Още новини