Сидеров: Президентът опорочи избора на конституционен съдия

булфото
share

Цялата процедура за Конституционен съд беше опорочена от президента Росен Плевнелиев, защото той няма право да напуска клетвата, заяви Волен Сидеров, предаде Дарик.

Важно е да се знае, че тези които бяха избрани, бяха избрани с решение на Народното събрание, а не чрез заклеване, коментира в Плевен лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров.

„Целият гаф по въпроса с Венета Марковска е отговорност на ръководството на ГЕРБ и то да не прехвърля отговорността от болната на здравата глава, защото това, което става в парламента става по директива на Бойко Борисов, а Искра Фидосова го привежда в изпълнение”, каза той. Според Сидеров депутатите са само инструмент в ръцете на ГЕРБ и изпълняват, каквото им се каже, така че, независимите са изпълнили това, което Бойко Борисов е наредил и отговорността трябва да бъде изцяло на ръководството на ГЕРБ.

„С казуса „Марковска” се получи един голям фарс, който доказа, че българската правосъдна система е критикувана с основание. Бяхме свидетели на една открита сделка, в която Борисов каза на СДС: „Изхвърлете Иван Костов - аз ще ви тегля на теглич”. Това според лидера на „Атака” е открита политическа далавера, защото е ясно, че СДС не може самостоятелно да влезе в парламента и „вероятно ГЕРБ се надяват да направят фалшификации и с тях да вкарат СДС в работа”.

По отношение на кандидатурата на Петър Стоянов за конституционен съдия Волен Сидеров коментира защо бившият президент не е подходящ за такъв пост. Сред мотивите на Сидеров са фактът, че Стоянов е член на международни масонски ложи. „Това са формации, в които абсолютно на закрито и непрозрачно се решават геополитически въпроси, засягащи и България. Не може човек в най-висшия правосъден форум да бъде член на масонски ложи”, изтъкна лидерът на”Атака”.

Сидеров заяви още, че Петър Стоянов е лобирал през 1998 г. да се чества 700-та годишнина на Османската империя. „Не мога да подкрепя човек, който е лобирал да се чества Османската империя”, обясни той пред журналистите.

Водещи новини

Още новини