Увеличиха синята зона в Благоевград с 50%

share

Благоевградчани ще трябва да минат на велосипеди и собствен ход, ако не искат да плащат за паркиране на колите си в града. В края на миналия месец общинските съветници приеха предложението на кмета Атанас Камбитов за разширяване на обхвата на платеното паркиране, пише Стандарт.

Това стана след ожесточени дебати за и против идеята на градоначалника. Накрая местните парламентаристи гласуваха за ударно увеличение на струващите пари паркоместа на данъкоплатците, които ще набъбнат с цели 50%. Досега благоевградската „синя зона” разполагаше с около 1 000 места за паркиране, занапред те ща са 1 500. Областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев не спря решението на местния парламент. До края на този месец още 20 улици ще станат платени за спреелите на тях МПС-та. Шофьорите ще могат да плащат престоя на колите си с SMS.

В момента столични експерти обучават персонала на общинска фирма „Паркинги и гаражи” да работят с новата система. Най-вероятният номер за пускане на съобщения ще бъде 1373. Очакваните допълнителни годишни приходи от шоковото увеличение на „синята зона” са в размер на 260 000 лева. „Ще ни принудят да оставяме колите си някъде из крайните квартали, то центърът става твърде широк с това решение. На практика почти навсякъде ще трябва да се плаща за паркиране”, коментират недоволни жители на Благоевград.

Водещи новини

Още новини