Повишават здравната култура на циганите в Перник

share

В понеделник в Двореца на културата в Перник ще се състои форум на тема: "Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите /2012-2020/ - приоритети и изпълнение. Акценти върху майчино и детско здравеопазване". Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

В рамките на събитието ще бъде дадено началото на поредица от инициативи, част от Националната стратегия на България за интегриране на ромите /2012-2020/. Основният акцент ще бъде поставен върху мерките, които целят да повишат здравната култура и достъпа до здравеопазване на уязвимите групи от етнически произход.

След срещата е предвидено посещение в кв. "Рудничар", който е един от районите с компактно ромско население. В проявата ще участват д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор, Росица Иванова - секретар на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси към МС, Ирена Соколова - депутат в 41-то Народно събрание. Поканени са вицепремиерът и председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси Цветан Цветанов и министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Водещи новини

Още новини