Изритали мюсюлманка от МВР заради исляма

Булфото
share

Мюсюлманка, дошла да подкрепи с присъствието си обвиняемите 13 имами по делото за радикален ислям, твърди, че е неправомерно уволнена от системата на МВР заради това, че изповяда исляма, предаде Дарик.

Геновева Сотирова е работила до април месец тази година в 3-то и 4-то РУП-СДВР.

Пред съда в Пазарджик тя заяви: "Абсолютно протестирам срещу словото на омразата от страна на г-н Сидеров и сие, тъй като, когато се насажда национална и етническа омраза,още повече публично, това е наказуемо по смисъла на НК. Това е наказуемо, мисля и с лишаване от свобода. Не мога да разбера защо българската прокуратура не се самосезира, за се образува едно дело. Къде е българският парламент, да му свали имунитета, защото това е тотално криминално деяние".

По думите на Сотирова, тя е била уволнена през месец април, защото изповяда исляма. Преди това е работила като разследващ полицай.

"Неправомерно уволнена, по време на болничен. Формалната причина е друга, но неофициалната е тази, която е трудно доказуема, в момента водя дело в Комисията за защита от дискриминация", обясни Геновева Сотирова.

Водещи новини

Още новини