Свидетел по делото в Пазарджик бил заплашван от ДАНС

  • 29 октомври 2012 12:29

  • 2367
  • 1
Свидетел по делото в Пазарджик бил заплашван от ДАНС
©

Свидетелят по делото за радикален ислям Муафак Аласад е бил заплашван от ДАНС да се откаже от преводач в съдебната зала, предаде репортер на novini.bg.

Свидетелят, който е с двойно гражданство – сирийско и българско, заяви пред Пазарджишкия окръжен съд, че е заплашван от представители на ДАНС, които са го убеждавали да напише молба, с която да се откаже от преводач при снемането му на показания . Пред съда Аласад заяви, че е подписал молбата под натиск и сега я оттегля.

По думите му, неговото семейство е било обект на тормоз , съпругата и синът му също са били заплашвани. Заради оказания натиск, 19-годишният син на Аласад е заминал за Сирия. Пред съда, свидетелят поиска преводач, адвокат и охрана. Прокуратурата представи пред съда доказателства за това, че свидетелят владее писмено и говоримо български език и не може на български гражданин да се назначава преводач.

Защитникът на Аласад, адвокат Ина Лулчева, поиска съдът да разпореди да бъде направен звуков запис на разпита на свидетеля, който да установи доколко са разбираеми неговите показания. Очаква се Окръжният съд в Пазарджик да се произнесе по искането.

Последвайте канала на

Novini.bg
2367 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.10.29 | 21:31

1
ИСЛЯМА Е ПСИХИЧЕСКО ЗАБОЛЯВАНЕ И ЛЕЧЕНИЕТО Е СМЪРТ! СМЪРТ ЗА ТЯХНАТА РАСА!

Добави коментар

Водещи новини