Националисти се събраха в Пазарджик заради делото срещу ислямистите

share

Стотици националисти от ВМРО и Атака тръгнаха на шествие през Пазарджик и ще стоят пред съдебната палата в града. Днес е насрочено делото срещу радикалните ислямисти.

На последните заседания хора с големи бради, лоши погледи и забулени жени притесняваха съдии. Това заяви пред БТВ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Трябва магистратите да знаят, че българското общество имат мнение в тяхна защита, категоричен е той.

България е светска държава и не може една група проповядваща радикални идеи да натрапват своето мнение на съда. Шествието ще бъде е против опита на ислямските фундаменталисти да ислямизират Родопите, каза Каракачанов. Пред БТВ Даниела Гаджева от Пазарджик се оплака, че на предишните заседания срещу ислямистите Градската градина, която е в близост до съдебната палата се изпразва от майките с колички. Сбирките на ислямистите са нерегламентирани и пречат на децата, време е законите в държавата да се спазват, каза тя.

Междувременно стана ясно, че мъж близо до входа на Окръжният съд в Пазарджик, държи в джоба си заглушаващо устройство, което пречи на мобилните връзки и радио микрофоните. Така интервю с лидера на Атака по ТВ7 беше провалено.

Пазарджишкият окръжен съд даде ход на делото за радикален ислям. Обвиняеми по процеса са 13 души – 12 мъже и една жена. Всички свидетели са в съдебната зала. Разпитът им започна. Първото заседание по делото беше на 18 септември. Тогава прокуратурата оповести обвинителния акт срещу 13-те обвиняеми. В Пазарджик има засилено полицейско присъствие.

 

Водещи новини

Още новини