Антоанета Цонева: С натиска над "селския глупак" ни казват да си опичаме акъла

share

Дисциплинарната проверка е едната страна на случая. Гражданското общество обаче очаква Калинка Пенчева да се извини и сама да подаде оставката си.

Така коментира в сутрешния блок на Нова телевизия Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда случая с говорителя на ОДМВР-Варна Калинка Пенчева, която нарече "селски глупак" гражданина Боян Максимов, заснел трима спящи полицаи в патрулка и качил снимката в интернет. В момента тече проверка по случая.

"Боян Максимов три месеца е бил подложен на различни форми на тормоз. Страшното в случая е, че този случай ни дава много зловещ знак - едва ли не да си опичаме акъла. Мъжът е подложен на натиск, което не говори добре за гражданското общество, а говорителката вместо да се извини, оспорва проверката. Боян Максимов вместо да бъде награден, че е извадил на светло някаква нередност, е подложен на натиск. В демократичния свят има различни форми на приканване гражданите да сигнализират за нередности, а тук се случва обратното. Казва ни се, че който се опълчи срещу корупцията и нередностите, може да бъде наказан. Това подрива демократичния фундамент", каза още Антоанета Цонева.

Водещи новини

Още новини