Меглена Кунева: Бюджет 2013 е бюджетът "Борисов"

Булфото
share

В сутрешния блок на БТВ лидерът на "Движение България на Гражданите" Меглена Кунева заяви, че референдумът за АЕЦ "Белене" е безсмислено упражнение, при положение, че ГЕРБ са си заложили в програмата АЕЦ "Белене" още през 2011 година.

„България на гражданите" ще призове поддръжниците си да гласуват против референдума за АЕЦ „Белене", защото това е референдум на ГЕРБ и БСП. Всеки трябва да участва в референдума, но моето мнение е, че не трябва да подкрепят този референдум, защото е на тези партии, продължи тя.

Според нея трябва да излезе цялата истина, да излязат всички договори, по които са харчени парите. "АЕЦ „Белене" е удобен проект, по който потъват много пари. Защо мислите, че този референдум се прави на третата година?", каза Меглена Кунева.

„Аз съм против подписването на празен чек, това означава, че ако имаме цена, която е добра за нас и условия, които са добри за нас, каза още Меглена Кунева.

„Бюджет 2013 е бюджетът „Борисов", а не бюджета „Дянков". Жал ми е за Симеон Дянков, защото ако Бойко Борисов каже „Няма да облагаме с акцизи бизнеса на Мишо Бирата, Дянков няма думата", продължи председателя на „България за гражданите".

На въпрос дали би се коалирала нейната партия с ГЕРБ и БСП, Кунева отговори категорично "Не!".

Водещи новини

Още новини