Сакскобургготски: Да гледаме напред към бъдещето на България

Булфото
share

Историята е една материя, която не е само за професори, а е много важна, за да се избягват понякога грешки или да се предотвратяват повторения на неблагоприятни събития. Това заяви в Плевен Симеон Сакскобургготски, помолен да коментира участието си в издаването на втория том на книгата "Руските паметници от Освободителната война".

Историята е памет, тя е и факт, независимо от тълкованията, интерпретациите - конюнктурни, временни - фактите са важното, допълни той. Още по-важно е за мен чувството на благодарност, защото то помага - извисява, и е гаранция, че погледът върху нещата не е изкривен от политически и други страсти, коментира премиерът на България от 2001 - 2005 година.

"Трябва да гледаме напред към бъдещето на тази страна. Нека бъдем всички твърдо уверени, че с общи усилия България не само има чудесно европейско бъдеще, но е и страна, която заслужава да бъде на нивото, което всички искаме да видим", допълни той.

Симеон Сакскобургготски е автор на предговора на представената днес в Плевенската панорама книга. Втори предговор е написан от княз Николай Романов.

Водещи новини

Още новини