Автобус се разпадна на пътя. Извозват пътниците на табуретки

share

Автобус от Берковица за София буквално се е разпаднал на пътя в неделя. Инцидентът обаче става известен едва днес. На 14 км от изхода на Берковица задната лява гума излита.

Собственикът на фирмата-превозвач Евгени Соколов обяви, че е жертва на саботаж от конкуренти в бизнеса. Той е подал жалба в полицията, която да разследва инцидента. 10-те гайки, които задържат гумата са били умишлено разхлабени, твърди Соколов. Служителите на реда обаче отговориха, че при съставянето на акта на шофьора е установено, че автобусът е бил с пътен лист заверен от Соколов в качеството му на механик и дори е бил без винетка.

Куриозното е, че автобусът е преминал проверката на ДАИ в акция “Автобус” на Министерството на транспорта едва три дни преди катастрофата. Пред БТВ Стойна Георгиева от ДАИ в Монтана обаче уточни, че проверката е обхващала единствено документите, които били изрядни. Инспекторите огледали отвън автобуса и преценили, че няма проблеми да се движи по пътя.

Нарушенията обаче не спрели до тук. След като автобусът аварирал, собственикът Евгени Соколов пристигнал с друг по-малък автобус, за да извози пътниците. Заради малкото места на пасажерите били раздадени табуретки, на които трябвало да седнат на пътеката.

Водещи новини

Още новини