КТ "Подкрепа": Дянков лъже като дърт циганин

share

Симеон Дянков лъже като дърт циганин, взема едни идеи и ги вкарва в устата на хората. Така вицепрезидентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов коментира идеята за въвеждане на диференцирани минимални работни заплати. Как е възможно ако изкопая един кладенец във Видин и да получа по-малко отколкото в София, недоумява синдикалистът.

Според изпълнителният председател на БСК Божидар Данев са закрити 430 000 работни места, само през последната година са закрити 93 000 работни места. Искаме да лекуваме грешките в едни системи, с грешки в други системи. Фактът, че някой не плаща осигуровки и не си събират задълженията от страна на НАП не трябва да води до промяна в друга система, каза Данев. Пазарът е този който определя заплатите, смята шефът на работодателските организации, като препоръча да се види заплащането на час.

Средната заплата във Видин е 500 лв., а в София 1067лв. Убихме малкия и среден бизнес и сега се чудим какво да правим, каза Данев. Според него секторното договаряне определя по-високи нива като например в металургията. Близо половината от фирмите в България нямат нито един работник, каза Данев. Според Манолов обаче причината за разликите са, че в градове като Видин са закрити големи предприятия.

Божидар Данев разкритикува и искането за полицаите за повишаване на заплатите. Не може 1500 полицаи постоянно да бъдат заети в охранителния сектор, да придружаваш паяците, които са собственост на тарговско дружество и да си с униформа, каза шефът на БСК.

Водещи новини

Още новини