Военните окупират Орлов мост

share

Недоволните от замислената от правителството пенсионна реформа във въоръжените сили ще организират на 14 октомври митинг шествие с начална спирка "Орлов мост". Това стана ясно, след като изтече срокът, в който Министерството на отбраната трябваше да отговори на предложението на военните да не се променят условията за пенсиониране.

Служителите под пагон искат да се откажат от замисленото от кабинета увеличение на заплатите в армията. За сметка на това да нямат възрастово ограничение за излизане в пенсия.

От офицерска легия "Раковски", която оглави недоволството в сектора, ще поискат от столична община разрешение за провеждане на проявата на недоволните. Според легията Конституцията позволява провеждане на подобно шествие, и то не трябва да се възприема като протест, тъй като такива са забранени на военните.

Шествието ще тръгне от "Орлов мост", ще премине през Народното събрание и ще стигне до президентството. Военните очакват, че там най-накрая държавният глава Росен Плевнелиев, който е и върховен главнокомандващ на армията, ще вземе позиция по спорния казус. До този момент Плевнелиев не е заел страната нито на правителството, нито на военните.

Водещи новини

Още новини