Турски фирми няма да участват в изграждането на пътя Русе- Свиленград

share

На този етап турската страна се е отказала от проекта за съвместна компания с България и Катар, която да изгради пътя Русе - Свиленград.

Това съобщи пред журналисти министър Лиляна Павлова. България и Катар продължават двустранно преговорите по проектната компания за пътя Русе – Свиленград, уточни тя. Отказът на турската страна не е заявен официално, а само в рамките на срещите и работните групи. Турските фирми ще могат да участват в проектната компания и да кандидатстват за концесии, но на този етап се оттеглят, защото не намират достатъчно интерес, за да се включат в този процес, каза още Павлова.

Както имахме ангажимент с определение и с решение на Министерски съвет, екип от българска и от катарска страна работи по изготвянето на меморандум, който предстои да бъде утвърден от двете правителства и официално да бъде подписан. На негова основа ще се формализират по-нататъшните действия. Паралелно с този процес е възложено и предварително инвестиционно проучване за това какви са нуждите. До края на месеца проучването също ще има своите резултати. На тази основа ще бъде създадена малка компания, която да възлага следващите действия, допълни Павлова.
 

Водещи новини

Още новини