200 производители на зелена енергия освиркаха Бойко Борисов

share

Над 200 производители и инвеститори във ВЕИ се събраха пред сградата на ДКЕВР за протест срещу новата такса, която енергийния регулатор наложи на фотоволтаичните централи. Със свое решение от 14 септември ДКЕВР наложи такса в размер на 40% за достъп до мрежата.

Това на практика ще ни доведе до фалит, недоволстват производителите на зелен ток. Те настояват за незабавната оставка на цялата комисия начело с председателя Ангел Семерджиев. Неволно гневът на протестиращите отнесе и премиерът Бойко Борисов, който премина покрай сградата на ДКЕВР. Демонстрантите мощно го освиркаха, предаде репортер на novini.bg.

Производителите на зелен ток скандират „Мафия“ и носят плакати, на които пише „Не на дискриминацията“, „Убивате зеленото бъдеще на България“ и „Стига лъжи“. Те са категорични, че ще заведат дело във ВКС за отмяна на непосилната такса. По европейска директива таксата е от 0 до 1 лв, недоволстват инвеститорите. Те задават и въпроса защо с подобна такса не са обложени другите електроразпределителни дружества от Чез, EoN и EVN.

Водещи новини

Още новини