Вдигат заплатите на военните

Булфото
share

Министър Аню Ангелов съобщи добра новина - военните ще имат по-високи заплати.

Той поясни, че с финансовия министър се водят разговори и вече има сближаване на позициите по въпроса що е то привилегия и що е то компенсация.

"Признаваме, че има само една привилегия, която не е характерна за армиите от страните на НАТО и ЕС, това е, че военнослужещи и не само те, а редица други социални групи имат право да се пенсионират само на основание осигурителен стаж, без да има възраст, за да могат да получат тази своя пенсия", обясни министър Аню Ангелов.

"Това е единствената привилегия, която сме съгласни с МФ, че е привилегия, всичко останало е компенсация в паричен вид за нарушаване на обикновените условия за служба и труд и също така за компенсиране на доброволния отказ от граждански права, ставайки военнослужещ", каза той.

Ангелов е убеден, че до края на месеца двамата със Симеон Дянков ще постигнат консенсус. "Ще има определен процент на увеличаване на възнагражденията на военнослужещите, но какъв ще е той, ще се реши при обсъждането на бюджета до края на месеца", категоричен е военният министър.

 

Водещи новини

Още новини