Лиляна Павлова се превърна в Робинзон на о. Болшевик заради двуметрови вълни

Булфото
share

Огромни вълни блокираха тази сутрин министър Лиляна Павлова на остров Св. Анастасия край Бургас.

Министърът на МРРБ пристигна на острова заедно с кмета Димитър Николов и двайсетина представители на медиите, за да види как върви реконструкцията на острова и превръщането му в туристическа атракция.

Групата тръгна около 9,30 ч. от месността Отманлий и пристигна съвсем нормално на острова, но час по-късно вятърът се засили, в морето излезе буря и вълните станаха двуметрови.

Първият опит министър Павлова да бъде върната на брега с един от малките катери се оказа безуспешен и тя остана на острова в очакване на по-голям кораб.

Десетина минути преди 11,30 ч. Павлова все пак отплава към сушата с по-устойчив плавателен съд, а катер на Гранична полиция я ескортираше. Заедно с нея се прибра и кметът Николов.

Над 20 журналисти обаче все още са заложници на огромните вълни и чакат да бъдат превозени на сушата. Кога ще стане това обаче, не се знае.

"Туристическата атракция, в която ще се превърне о-в Св. Анастасия, няма аналог", коментира впечатлена министър Павлова.

На острова, известен преди с името Болшевик, ще им лекарна, в която ще се предлагат билки и отвари от народната медицина, ресторант, кафене, възстановява се и църквата. През зимата Павлова за малко не стана жертва на джигит със снегорин, който щеше да я отнесе заедно с двуметрови преспи.

Водещи новини

Още новини