Джамбазки: Циганета по голи задници яхат коне между колите в София (видео)

share

Това, което се случва, трябваше да стане преди години. Още Стефан Софиянски беше обещал жилища на тези хора.

Това каза пред Нова телевизия лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев по повод разрушаването на циганско гето на столичния бул. "Европа" и преместването на хората оттам в общински жилища в кв. "Люлин".

Ангел Джамбазки от ВМРО се усъмни, че ромите ще се разбират с новите си съседи в блока, но поздрави Столична община за премахването на гетото. "Тук беше практика циганета по голи задници да яхат коне между колите", посочи той. Той се възмути, че на ромите са дадени общински жилища. Според него основание за това имат само тези, които са имали собственост. "Хубавото е, че един катун е разрушен, така трябва да се постъпва с всички незаконни постройки. Това обаче е капка в морето, над 40 катуна има в София. Те трябва да бъдат премахнати - създават неуки хора, които не се социализират. Не може циганите да живеят без регистрации в такива катуни", категоричен бе той.

"В катун руснаци рядко съм виждал, но и нашето отношение за живеене без регистрация е такова - не може да идват отнякъде хора и да пречат на традиционно живеещите тук цигани", заяви лидерът на "Евророма". Попитан какво работят тези хора, Кънчев контрира с въпрос: "А вие знаете ли какво работят българите от "Люлин"? Джамбазки се намеси с коментар, че работят това да вземат социални помощи. "Г-н Джамбазки пак включи плочата", заяви лидерът на "Евророма", според когото ромите от бул. "Европа" не били създавали проблеми и не извършвали престъпления.

Водещи новини

Още новини