Цветанов: 25% увеличение на полицейските заплати е нереалистично

share

Не е реалистично да се очаква, че държавата може да увеличи с 25% заплатите на полицаите в този момент. Това обяви вицепремиерът Цветан Цветанов. Той съобщи, че разговаря с финансовото министерство, за да види какви са възможностите, като обсъжда и това, което може да се направи от икономии, за да подобри условията за работа на полицаите.

По повод предстоящите полицейски протести МВР шефът напомни, че през последните години е направено много за социалния диалог с полицейските синдикати, който не е прекъсван изобщо. "И сега продължаваме разговорите, търсим конструктивни решения, но за искания скок от 25% на заплатите не може да се говори", категоричен бе Цветанов. Сложната икономическа обстановка, породена от кризата, заради която се увеличават бедността и безработицата, не е довела до отлив от ГЕРБ, каза още заместник-председателят на управляващата партия.

Той даде като пример за нараснало доверие желанието на изселниците от Турция да се включат в партията на Бойко Борисов. Членството в ГЕРБ е доброволен акт, никого насила не караме да идва при нас, става дума за естествени процеси на доверие, обясни Цветанов.

Водещи новини

Още новини