Започна ремонтът на румънския участък от Дунав мост. Ремонтът затвори за движение 50 метра в едната лента на румънския участък

АПИ/архив
share

Започна ремонт на румънския участък от Дунав мост при Русе, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев. Ремонтът включва подмяна дилатационните гребеновидни фуги на съоръжението. За целта е затворен участък по-малък от 50 метра в едната лента за движение.

Георгиев уточни, че това няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена във връзка с ремонта на българската част от моста, който започна на 10 юли. Към момента той включва около 400 метра от съоръжението на влизане в Русе.

В румънската част ще се работи от центъра на пътното платно до най-дясната част на пътната лента, отново в посока от Румъния към България, каза още Георгиев. „И двете страни сме взели всички необходими мерки за недопускане на тапи около участъците на ремонтните дейности“, заяви областният управител на Русе Драгомир Драганов.

След приключване на ремонта на първата фуга поетапно ще се преминава към следващата, като ще се ограничава движението в участък със същата дължина. Дейностите ще се извършват само в светлата част на денонощието, като ще бъде поставена временна сигнализация, маркировка, а служители ще регулират движението през деня. 

По предварителни разчети ремонтът трябва да приключи до 1 декември. В случай, че възникнат непредвидени обстоятелства, срокът за извършването му ще бъде удължен, но не по-късно от средата на декември тази година, уточниха още от Областната администрация в крайдунавския град.

АПИ отново информира как протича ремонта на Дунав мост при Русе

От граничния пункт в Русе коментираха за БТА, че започналият днес ремонт в румънския участък не създава допълнителни усложнения на движението по моста въпреки, че трафикът на тежкотоварни автомобили в района продължава да е интензивен. През последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо повече от 2600 камиона. Над 1400 от тях са излезли от България, а в страната са влезли 1200.

Водещи новини

Още новини