Ето как са изглеждали Лукчетата по времето на Гунди

share

Не са много българските продукти, които са били съвременници на Гунди и са достигнали и до нас почти непроменени. Един от тези малцина пионери са захарта и изделията на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ- Горна Оряховица, които подслаждат живота ни вече 112  години. 

Специално за филма “Гунди: Легенда за любовта”, те отвориха архивите и откриха каква е била опаковката на техни емблематични продукти през 60’те. 

Всеки, успял вече да гледа филма на гала-премиерата в Арена София е видял Захарта на бучки, Лимоновите резанки и Лукчетата “като едно време”, когато Гунди все още е бележил голове по терените на България. 

Тези продукти се появяват неколкократно в кадри от филма, за да има лентата наистина автентичен вид и да ни пренесе в онези години, в които Гунди е писал историята на българския футбол.

“Радваме се, че сме част от сбъдването на една мечта - да има хубав филм за успял българин. И се надяваме да сме добавили щипка сладост към филма и към снимачния процес”, казват от компанията. 

В чест на тръгването на филма по кината, от ЗАХАРНИ ЗАВОДИ пускат специалнен промо-комплект с ретро-Лукчета, ретро захар на бучки Сладея и брандирана бутилка за вода, който да остане като спомен от най-новия български филм. 

В него се проследява животът на големия спортист от срещата му с Величка Маркова – Лита, до трагичния 30 юни 1971 година. В основата на сценария са неразказани досега истории от личния живот на Георги Аспарухов и неговата най-голяма любов – съпругата му Лита, с която преминават през редица изпитания на живота, футбола и системата, но остават заедно до самия край. 

На екран ще оживеят и някои от легендарните мачове с участието на Гунди, благодарение на стотиците специални ефекти, използвани във филма. 

Предизвикателството да изиграят главните роли приемат Павел Иванов и  Александра Свиленова, а режисьор е Димитър Димитров. 

Премиерата на филма, продуциран от “Междинна станция” на Иван и Андрей се превърна в най-грандиозното събитие по случай излизането на български филм в историята. Над 8 000 души присъстваха на премиерата в Арена София, имаше осигурено живо предаване в продължение на два часа преди старта на прожекцията. 

ЗАХАРНИ ЗАВОДИ - Горна Оряховица, като един от основните спонсори на филма, присъства със свой щанд, за да прибави към срещата между публика и снимачен екип щипка сладост. 

Турнето на филма вече стартира, като освен в България, лентата ще бъде излъчена и в Англия, Германия и Италия. 

(платено съобщение)

Водещи новини

Още новини