Пускат движението в двете платна на бул. „Тодор Каблешков“

Novini.bg/ Canva
share

Отворено е изцяло движението в двете платна на бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилян Станев“, съобщиха от Столичната община.

Движението се извършва в две пътни платна двупосочно. Изградени са нови две ленти, ново осветление и е резервирано бъдещо трасе за трамвай. Предстои поетапно полагане на хоризонтална пътна маркировка, с която ще се обособи бус лента.

На 20 октомври отварят движението през три ключови кръстовища в София

Приключени са дейностите по изграждане на тротоара на южното  пътно платно, осигурен е пешеходен достъп, озеленяване и велоалея. Осигурен е достъп до ул. „Емилян Станев“, добавиха от общината.

Работата по изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ продължава в участъка от ул. „Емилиян Станев“ до ул. „Луи Айер“ с въвеждане на временна организация на движение.

По повод задръстванията при колелото на Околовръстното шосе при бул. „Черни връх“ от общината казаха, че там „Софийска вода" извършва ремонт, заради което е изискана промяна в организацията на движението.

В неделя ще бъде отворен и мостът на бул. „България“ за Околовръстния път. В края на октомври пък се очаква отваряне и на кръстовището на ул. „Опълченска“ и бул. „Сливница“.

Водещи новини

Още новини