Водещите новини! Фатална грешка убила изчезналата в София Биляна? Майка разказва как следродилната депресия може да те срине (и още…)

Getty Images/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 17 октомври   

 

„Може би защото самата аз, макар и никога да не съм го споделяла публично, имах много тежка и трудна следродилна депресия. Не беше класически вариант, не се стигна до крайности, но това, което преживях, беше един от най-страшните моменти в живота ми.

Хората не си дават сметка как хормоните след раждането могат да разрушат всичко. От най-силната психика могат да създадат друг човек. Човек, който никога не си познавал.

Хората не знаят как да реагират, когато общуват с жена в следродилна депресия. Често си мислят, че думите „Абе я се стегни! Имаш хубаво, здраво бебе, имаш дом, прекрасен съпруг! Какво искаш?!“ ще ти помогнат. Напротив!

Това те смазва! Кара те да се чувстваш още по-зле, още по-виновен – че имаш всичко, а се чувстваш зле. Физически зле.

Аз стигнах до там, че един ден не можах да стана от леглото. Просто не можех. Приключих.

В спешното отделение ми пуснаха бром, а усещането беше, че са ми пуснали физиологичен разтвор. Отне ми година да се възстановя, и то благодарение на силната подкрепа на семейството ми, на приятелите ми и на колегите ми.

Една майка говори: Как следродилната депресия може да те срине за година

***


„Промяната, която близките улавят, трябва да е повод за медицинска консултация. Съпротива да се потърси медицинска помощ има, когато има и срам, но това се преодолява с образование.

Децата трябва да знаят, че психиката боледува.

Фатална грешка убила изчезналата в София Биляна

***


Директорът на ловното стопанство в Ямбол инж. Борислав Цвятков е освободен от длъжност. Причината е сигнал бракониерство, твърдят източници на bTV.

След запитване за уволнението потвърждават и институциите.

Сигналът е от средата на септември. Късно вечерта в ловно поле около град Твърдица – територия, отдадена на концесия, влиза група мъже с три автомобила. Един от автомобилите е служебна кола на Държавното ловно стопанство, в нея е бил директорът инж. Цвятков.

След сигнал за бракониерство: Отстранен е директорът на ловното стопанство в Ямбол

***


„Видях потресаваща гледка на умиращи кучета. Не е допустимо мъж и жена да гледат животни и да са в това състояние“, казва Вера Ангелова.

Стопаните казват, че тези, които са в най-тежко състояние, им ги предал човек, който не бил в състояние да се грижи за тях. А на въпрос те дали се грижат, ни се отговаря с ирония: „Що си мислиш, че ще ти отговоря.“

Врачанско: Породисти кучета са намерени полуживи, умирали от глад

***


Към момента имаме смес от няколко вируса, които циркулират. На първо място са подвариантите на „Омикрон“ на COVID-19. Те предизвикват кашлица, дразнене в гърлото, втрисане, стомашно-чревни разстройства. Това каза вирусологът проф. Радка Аргирова в предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Тя посочи, че е добре болният да се самоизолира и да се излекува докрай.

Аргирова допълни, че към момента има и грип, и обясни кои групи хора са рискови.

"Имаме смес от няколко вируса, които циркулират": Какво е лечението при грип и при COVID-19?

***


Румен Гайтански излиза на свобода срещу гаранция от 250 000 лв.

***


17-годишно момиче е паднало с колата си в подлеза между спирките „Акациите“ и „Делфинариума“ във Варна. Тийнейджърката няма шофьорска книжка, взела е автомобила на баща си.

Катастрофата е станала малко след 7.30 ч. тази сутрин.

Кола падна в подлез във Варна, пострадала е 17-годишната шофьорка

***


Минималната брутна заплата в Румъния от 1 януари 2025 г. ще бъде 4050 леи (1591 лева), обяви румънският премиер Марчел Чолаку след среща на Националния тристанен съвет вчера.

Минималната заплата в Румъния става 4050 леи (1591 лв.)

***


39-ият президент на САЩ и носител на Нобелова награда за мир през 2002 г. Джими Картър, който в началото на октомври отпразнува стотния си рожден ден, гласува тази сряда по пощата за кандидата на демократите Камала Харис, осъществявайки последното си желание, предадоха американските агенции.

100-годишният бивш президент на САЩ Джими Картър пусна гласа си за Камала Харис

***


В иска, подаден в окръжния съд на САЩ в Невада, се казва, че шерифът е излъгал за фалшивите паспорти и че е „създал разказ, така че да бъде разглеждан като „героичен" шериф, който е спасил кандидат-президента Тръмп". 

В него като ответници се посочват шерифът, шерифският отдел на окръг Ривърсайд и заместник на шерифа.

Обаждането за коментар до офиса на шерифа беше пренасочено към комуникационната служба на департамента, която не отговори на имейл. Асошиейтед прес изпрати имейл за коментар и на адвоката на Милър, Сигал Чатах.

Мъжът, арестуван с оръжие преди митинг на Тръмп в Калифорния, съди шерифа

***


Бившият певец на One Direction Лиъм Пейн е бил намерен мъртъв пред хотел в Буенос Айрес в Аржентина.

Изпълнителят е паднал от балкона на стаята си на третия етаж.

От полицията уточняват, че са били повикани в хотела след сигнал за „агресивен мъж, който може да е под въздействието на наркотици и алкохол".

Певецът Лиъм Пейн от One Direction е открит мъртъв

***


 

Водещи новини

Още новини