Депутати срещу НПМГ. Фалшивите чудовища на страдащите от електорална дисфункция

Getty Images/Novini.bg
share

Има една партия, която е известна с няколко неща: ваксинирани антиваксъри, правят референдуми против еврото и си държат парите в евро, вкарват в политиката хора със съмнително образование… за умения – да не говорим. 

Има и една гимназия, която бълва международни шампиони по олимпиади – математика, информатика, биология; гимназия, която създава бъдещи учени. 

Българска ученичка спечели европейския конкурс за млади учени, поканиха я на нобеловата седмица

Партията е в предизборна кампания и един неин член (сменил няколко партии досега), който наскоро стана известен с това, че е участвал в проект на „Америка за България“, а сега плюе НПО-то, реши да се появи в публичното око. Пак. 

За ЛГБТ „пропаганда“ цял закон дублираха. А забрана за политическа пропаганда в училищата – дали ще доживеем да видим? Не само написано в закон, ама и да се изпълнява. Щото шефът на проруската партия, ако помните, се хвалеше преди време, че синът му правил пропаганда в училище, че и шамари раздавал на съученици. 

Сега един от миньоните му използва едно от най-елитните училища като боксов чувал, за да си прави политическата пропаганда. 

Дали прокуратурата ще намери за интересно да провери защо политик тормози училище? Вероятно знаете отговора. 

Цялата история започва с една ясновидка, която е решила, че може сама да прави учебната програма на сина си. 

Учителят по география казва, че който иска (да повторим: само който иска!) може да пише по тема за или против Истанбулската конвенция. Да напишат дали е заплаха за традиционното семейство и т.н. 

Децата масово не са работили по темата, защото е по желание и – нека сме честни – колко ученици обичат да работят по нещо, което не е задължително? Само седмина са се хванали да пишат и от тях (очаквано) петима са били против Истанбулската конвенция. Правилно прочетохте – против. 

Но са си защитили тезите добре и учителят им е писал шестици. 

Ученикът – син на Кирилова (ясновидката) – също не пише, както и други деца не са писали. Но майката разбира, че в час се е говорило там нещо за Истанбулската конвенция и му казва, че повече няма да влиза в тия часове. По география. И съответно – детето не получава оценка и трябва да повтори класа. 

Тя казва, че даскалът го е нарочил, защото отказал да пише по Истанбулската конвенция. Въпреки, че и много други са отказали, пък за тях – нищо. 

После Кирилова решава, че даскалът е педофил и е влюбен в сина ѝ, та затова щял синът ѝ да повтаря годината. А не защото не е влизал в час през целия втори срок. 

Училището дава два поправителни изпита на момчето, той не ги издържа и трябва да повтаря годината. 

Всеки знае, че – ако не влизаш в час – нямаш оценка. Като нямаш оценка, се явяваш на поправка. Като не издържиш поправката – повтаряш. 

Кое не е ясно?

От НПМГ разказаха, че „депутатът“ от оня партия се обадил на директора, МИНУТИ след като Кирилова разбрала, че синът ѝ е скъсан и на втората поправка. 

Случаят стига до министерството – до МОН. Те, изглежда, заиграват в цирка на оная партия и хукват да правят проверки. Добре, няма лошо. Направили проверките обаче и установили, че няма проблем. 

Кирилова не се спира обаче, „депутатът“ – и той. Предизборно е, рекламата по тоя начин му е безплатна. 

А училището? Кучета го яли. 

Мислите ли, че му пука, че съсипва доброто име на едно елитно училище – на човека от партията на ваксинираните антиваксъри?

Тук всички знайни и незнайни некадърници, които през годините се пробваха в полето на политиката и единственото, което постигнаха, беше да си обогатят собствените сметки…

… могат да се чувстват „горди“. Защото създадоха фалшиви чудовища – като Истанбулската конвенция. 

Сега, който иска да си намери извинение за нещо, може да ги използва. Фалшивите чудовища на страдащите от електорална дисфункция. 

Курнела преди време прокопа земята да си прави предизборна реклама и да стяга редиците на нейния електорат, пробутвайки им чудовището „Истанбулска конвенция“. Копейките и менте-патриотите – и те се метнаха на вълнàта. Сега темата стана пенкилер за търсачите на теле под вола. 

Като не могат да предложат истински политики и не могат да се борят с истинските проблеми (лихви, корупция, здравеопазване), те създават проблем от нищото и после се обявяват като разрешители на същия тоя фалшив проблем. 

Само че „наследството“ им остана. Сега – както виждате – никой не смее да говори за Истанбулската конвенция, а тя е, на практика, за защита от насилие. 

Задраскано. Няма я тая тема, защото е демонизирана. Точка. 

Вкараха фалшив анти ЛГБТ закон, дето уж бил против пропагандата, децата започнаха да казват, че да си гей вече е незаконно – разбрали-недоразбрали – чудесен електорален материал. 

Тотален хаос в обществото, учителите се страхуват да преподават и въобще да говорят с децата, разпасани родители се качват по главата на всички, „депутати“ разпалват фалшиви скандали.

Хаос, в който некадърници, влезли в политиката, само за да пробутват политиките на кремълското джудже, виреят, защото в нормална среда няма да могат. Целта е постигната. 

Междувременно, на никой от тях не му пука, че съсипват образованието. Дори, според мен, се радват, че го съсипват, защото така си произвеждат повече бъдещи гласоподаватели, които си мислят, че в парламента имаме депутати, а не е сборище на тарикати с ниво на магураджиите от деветдесет и втора. 

______________

Обръщение на Ученически съвет на НПМГ:

_____________

>>>Становище на НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“<<< 
 

_______________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

 

Водещи новини

Още новини