Разяснителна кампания за управлението на тротинетки в Плевен

share

В училищата в Плевен предстои разяснителна кампания за управлението на електрически тротинетки.

Целта ще бъде децата да получат повече информация за правилата за движение и управление на електрически превозни средства, посочени в общинската наредба №3 за обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на община Плевен.

Искаме да обясним на децата къде, кога и как могат да карат електрически тротинетки, заяви началникът на отдел „Инспекторат“ в Община Плевен Николай Георгиев пред БТА. "Идеята ни е чрез класните ръководители да достигнем до тях и да разясним, че не само те като водачи на тези електрически тротинетки могат да пострадат, но и да наранят пешеходци", подчерта Георгиев. 

На специални флаери ще бъдат отпечатани нормативните изисквания към водачите на електрически тротинетки, къде в града могат да бъдат управлявани, какви са ограниченията. Тези листовки ще бъдат раздадени по училищата с цел да достигнат до децата на възраст между 12 и 17 години. При интерес от страна на училищните директори биха могли да бъдат организирани и срещи с младежите. 

Пореден инцидент с тротинетка у нас

През миналата седмица според данните на отдел „Инспекторат“ в Плевен са съставени два акта и два фиша на нарушители на правилата за движение на електрически тротинетки в Плевен. 

Водещи новини

Още новини