Какво отглеждате вие? Биячи? Мутри? Терористи?

Pixabay/Novini.bg
share

Вижте за какво става дума – петокласници пребиват от бой съученик, защото са си намерили повод да го направят. 

Момчето, без да иска, настъпило якето на единия и той скочил и почнал с тупаниците. Приятелчатата му – големи смелчаци – се включили и те – четирима на един. И това – в училище, под носа на учителите – изобщо не им пука, не се страхуват и срамуват от нищо и никой. 

Четири деца пребиха брутално свой съученик в час

И каква била цялата работа? Фелдшерът в училището обяснил, че битият е срамежлив и много чувствителен – демек, лесна жертва. 

За кого лесна жертва ли? За вторичния биопродукт на болното общество, което се храни с ракия, зрелища и насилие. 

Продукт на възпитанието тип „ше мачкаш, сине, ше мачкаш и ше си зѝмаш сѝчко, кво искаш. ти си мой син, ше биеш, ти шси тука Ескобар, тате!“ 

Вижте си ги по улиците, вижте си ги – какви сте ги направили и какви сте ги възпитали. Утре те ще работят в тая държава, за да ви плащат пенсиите, и те ще държат бъдещето ви в ръцете си.

Тренирайте – да сте готови за живота в старческия дом, в който ще ви натикат, като остареете и ви вземат имота. Там – техни връстници – същият биопродукт – ще са персонал и ще се грижат за вас. Успех!

Те ще са полицаи, те ще са адвокати, те ще са политици, те ще са ЛЕКАРИ, те ще са инженери, ще строят сгради и пътища. 

Изоставени да се самовъзпитават от ТикТок и да подражават на голите чалгар-о-инфлуенсърки, дето им втълпяват че ку**арлъка е занаят, и местните мутри, дето държат разпространението, имат кинти и затова ку**ите им се лепят. Това са им моделите в живота. Вкъщи сте вие – ракията, дистанционното, тупаниците върху майка им, шамарите за тях и грухтене от време на време: „съсипàха я тая държава“. 

Пият и пушат като за световно, друсат се с каквото намерят – все нови и нови начини намират, бият се, прости са като шамандури, не могат да пишат и да четат – перфектен електорат. 

Родителското тяло обаче е притеснено да не вземат да си сменят пола в училищната лавка или да не станат либералчета. 

Като във вица, дето бащата чул, че нещо е много тихо на втория етаж – у стаята на невръстната щерка – скача, тича горе, рита вратата, гледа вътре – тя и гаджето се **** като животни, потни, овъртолили се в чаршафите, оня успокоен въздъхва: „А, добре, аз рекох да не пушите…“

Нали… - да ви имам проблемите и приоритетите. 

Я да питаме: коя евроатлантическа ценност точно е виновна сега? Щото нали „евроатлантически ценности“ се вика и се цъка с език многозначително. Съсипàха я тая държава. 

Брюксел ли ви ги възпита такива или краварите ви ги направиха такива? 

Цял живот ги учат да са „тарикати“, да дебнат как да прецакат съседа, да му вземат каквото си харесат от неговото, учат ги да не спазват законите, защото законите са за будалите, учат ги да се качват по главите на всички наоколо, да крадат, да се бутат с лакти, от малки са нагли и надути, с интелект като на плесен, обаче със самочувствие до небето и чувство за безнаказаност. 

И викат: „аз имам дете, аз си изпълних патриотични дълг!“

По-добре да не беше…

Геройство е да се размножат, според тях. Геройство е да снесат едно дете, така ли? Защото според мен геройство е да го възпиташ, а не само да го пръкнеш там. Геройство е да го възпиташ като полезен член на обществото, а не като гаден паразит, който цял живот ще чака да набара на баницата мекото и ще се качва по главата на другите, ще бие слабия и ще чака да се сдуши със силния – да врътне далаверката. 

Геройство било да се размножат, патриотично било…

Знаете ли кой още може да се размножава? Плъховете, хлебарките, дърветата, храстите, кокошките. На практика всичко живо се размножава. Браво, вие сте постигнали ТОВА. Снесли сте. За повече не ви стига мотивацията, нали? За възпитанието ще се грижат други. И ще са виновни други.

_________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Водещи новини

Още новини