Протестиращи: За да има мир, Фандъкова в Сибир! (видео)

share

Около 18.50 ч. днес тръгна поредното протестно шествие на недоволните от наредбата за паркиране в центъра на София, която влезе в сила от 1 септември т. г., предаде репортер на Novini.bg.

Над 100 човека от ВМРО, "Атака" и организирани във Фейсбук хора тръгнаха от площад Славейков по ул. "Граф Игнатиев" в посока паметника на Патриарх Евтимий. По пътя си протестиращите блокираха кръстовището на улиците "Граф Игнатиев" и "Раковски".

Чува се традиционното скандиране "Оставка" и друго, което вероятно скоро е сътворено: "За да има мир, Фандъкова в Сибир". Развяват се знамената на ВМРО и "Атака".

Демонстрантите блокираха за 5 минути по пътя си и кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Граф Игнатиев". След това те се насочиха към Националния стадион "Васил Левски", където в момента се провежда Мач на звездите. Недоволните от наредбата за паркиране в центъра на София искат да бъдат чути от премиера Бойко Борисов, който е сред участниците във футболната среща. Полиция съпровождаше протестиращите по целия им път от площад "Славейков" до Националния стадион. При пристигането си хората започнаха да скандират: "Бойко Борисов - футболист, футболист". Протестиращите искаха да влязат на стадиона, вероятно не да гледат мача, а чрез скандирания да изразят недоволството си. Всичко обаче приключи, когато касите бяха затворени под носовете им и те не бяха допуснати на футболната среща. Така към 19.40 ч. днешният протест приключи и хората започнаха да се разотиват.

Напрежението по повод наредбата за синята зона ескалира след днешното решение на Столичния общински съвет общинарите да запазят привилегиите си за безплатно паркиране.

 

Водещи новини

Още новини