Водещите новини! Мохамед Халаф: Има голяма заплаха за сигурността на всички в ЕС. Дългът на „Топлофикация София“ ще бъде поет от държавата? (и още…)

Getty Images/БНТ/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 4 октомври   

 

Има голяма заплаха за сигурността на всяка държава в Европейския съюз. България е транзитна държава, минават най-различни хора през българските летища и граничните пунктове. Но проблемът идва от тези, които имат европейски паспорти, свързани с различни организации, коментира в "Денят започва" по БНТ журналистът Мохамед Халаф.

По думите му не трябва да се забравя това, което се случи в Сарафово.

„Не изключвам да има нещо, но България има добър контрол от службите върху арабската общност. Опасността идва от другите, които идват от различни европейски държави и проникват през границата", допълни Мохамед Халаф.

Мохамед Халаф: Има голяма заплаха за сигурността на всяка държава в ЕС

***


Запорирането на сметки на „Топлофикация София“ от Министерството на енергетиката и „Булгаргаз“ няма да се отрази върху потребителите. Това каза адвокат Незрет Бабучев в ефира на предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Когато хората плащат, приходите по сметката отиват при взискателя по даденото изпълнително дело. А взискателят - „Булгаргаз“, е готов да предприеме действия по разсрочване на дълга на „Топлофикация София“.

Дългът на "Топлофикация София" ще бъде поет от държавата?

***


Полицията започва Акция „Купен вот” в Кърджали. Вече има един сигнал за търговия с вот и оказване на натиск.

Спецоперация срещу купения вот в Кърджали

***


Специализираната операция  за неутрализиране на организирана престъпна група, създадена с користна цел, е проведена от служители на ГДБОП на 01 октомври т.г., под надзора на Софийска градска прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР.

ГДБОП разби ОПГ за изнудване

***


Младеж на 17 години е задържан за заплахи към 19-годишен и близките му с цел изнудване, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР.

Заплахите са отправяни в периода от средата на февруари до края на септември тази година. През този период потърпевшият е бил принуден да предаде сумата от около 10 000 лева. При специализирана полицейска операция соченият за извършител 17-годишен младеж в бил задържан в момент на получаване на пари от лек автомобил. У него е намерен и иззет плик с десет банкноти с номинал от 100 лв. на обща стойност 1000 лв., както и мобилен телефон, използван при дейността му.

Задържаха 17-годишен, заплашвал и изнудвал 19-годишен в Стара Загора

***


Политическата криза ще се реши, когато властта престане да бъде средство за лично забогатяване. Крадените досега от бюджета пари трябва да отиват за инвестиции в най-ценния български капитал - хората, защото страната ни ще се развива, когато хората ѝ се развиват.  

Приоритети на ПП-ДБ: Увеличаване на доходите, гъвкаво работно време за майките

***


Арестуваният депутат Джейхан Ибрямов е бил закаран за преглед в МВР болница снощи със стомашни проблеми.

Съпругата му Биршен Ибрямова се е срещнала с него и вчера, и днес, като днешната им среща е била в лечебното заведение. Разказа, че той е с неразположение, но е в стабилно състояние. Тя няма информация дали все още е в болницата, или вече е върнат в ареста.

Джейхан Ибрямов е откаран в МВР болница

***


Започна извънредното заседание на КСНС заради ситуацията в Близкия изток

***


Градове и села в Северен Израел отново са били атакувани с ракети от територията на Ливан, предаде ДПА, позовавайки се на изявление на израелската армия.

Нов сигнал за ракетна тревога в Северен Израел

***


Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей отправи послание към иранците и всички мюсюлмански държави след петъчната молитва в столицата Техеран.

Той ги призова да се обединят срещу общия си враг – Израел, предава Al Jazeera.

„Политиките, възприети от нашия враг, за да посеят семената на разделение и бунт, за да вбият клин сред всички мюсюлмани, са същите врагове за палестинците, ливанците, египтяните и иракчаните. Те са враг на йеменския и сирийския народ“, заяви върховният лидер на Иран пред голямата тълпа.

Аятолах Али Хаменей отправи призив към мюсюлманските държави: Имаме един враг – Израел

***


Бившата конгресменка от Републиканската партия Лиз Чейни каза, че бившият президент Доналд Тръмп "не е годен да ръководи" САЩ, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Лиз, която е дъщеря на бившия американски вицепрезидент републиканец Дик Чейни, участва вчера в предизборна проява в град Рипън в щата Уисконсин в подкрепа на опонентката на Тръмп, вицепрезидентката и кандидат на Демократическата партия Камала Харис.

Лиз и нейният баща Дик Чейни, който беше вицепрезидент на Джордж Буш-младши, са убедени консерватори и двама от най-изтъкнатите републиканци, които подкрепиха кандидатурата на Харис срещу тази на Тръмп.

Лиз Чейни от екипа на Харис, каза, че Тръмп "не е годен да ръководи" САЩ

***


Всякакви дискусии с руския президент Владимир Путин са безсмислени, трябва да се борим с него. Това заяви вчера в Париж Юлия Навалная, вдовицата на опозиционера Алексей Навални, който почина в руски затвор, предаде АФП.

Поканена да говори във френския Конституционен съвет по темата за демокрацията и правото, Юлия Навалная обеща да продължи в изгнание делото на съпруга си, който "се бореше за това хората да имат правата, които имат в една демокрация".

Юлия Навалная: Не трябва да говорим с Путин, а да се борим с него

***


 

Водещи новини

Още новини