„Сцената е твоя”, нали маестро Манукян! Не вземайте цървулите на босия!

pixabay
share

Признавам, че от вчера буца ми стои в гърлото заради новината, че един творец, човек на изкуството, талантлив музикант и диригент Левон Манукян бе обвинен от прокуратурата, задържан и освободен под гаранция заради подозрения за финансови измами с държавни средства.  Не знам как може човек, призван да пази и укрепва духовността, да отразява красотата на тленния ни земен свят,  би направил това, в което го обвиняват! И се моля на бог да е някаква грешка, някакво необосновано предположение – абе, накратко - да не е вярно!

Българските власти разпределят от общите ни пари чрез бюджета най-малко пари за сферата на културата – около 0,4 %.

Дори в РСМ заделят повече средства за опазване на своята духовност и национално самосъзнание, а в страните от ЕС са два и още пъти повече. Не ми се говори за културата на финансистите, които години наред обричат нашите  творци на мизерия, ако разчитат само на заплатите си в държавния сектор. Слава богу, че не го правят! Практически хората, които изкарват прехраната си със своя талант чрез изкуството, бяха и първите, които понесоха ударите на ненормалния свободен пазар у нас. Както впрочем и медиите, най-вече вестниците. Знаете каква бе тяхната/нашата/моята/ професионална съдба.

Но, простете, ако съм наивна, не мога да повярвам, че един човек, отдал целия си живот на изкуството и постигнал много в своята сфера у нас и навън, може да мами така безогледно, както твърдят от държавното обвинение.

Ето какво пише в интернет платформата на диригента:

През своя житейски и творчески път, той е разбрал и вярва, че изкуството е средство, с което не само изразяваш емоции и се обогатяваш, но постигаш вътрешна хармония и успяваш да се съхраниш духовно, независимо през какво преминаваш. Затова е важно всеки да открие онзи Божествен дар, който има заложен в себе си и да го развива по най-добрия начин.

“Сцената е твоя!”, казва Маестро Левон Манукян и отваря вратите на голямата сцена за всички, които имат таланта и волята за старт в магията, наречена Изкуство.

Не веднъж досега прокуратурата е обвинявала и несправедливо хора, а за нейните гафове после плащаме всички ние без вина виновни.

Досега сме платили над 22 милиона лева по дела, загубени в Европейския съд по правата на човека,

каза преди две години тогавашния правосъден министър Крум Зарков и вероятно вече са повече, но към момента няма актуализирана справка.

Ако все пак обвиненията срещу директора на Разградския театър е истина, то той трябва да понесе цялата тежест на закона на собствения си гръб.

И да се покае публично пред своите колеги затова, че се е опитал да вземе на босия цървулите!

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на novini.bg

Водещи новини

Още новини