Финансират седем проекта по фонда за местни инициативи в Търговище

NOVINI.BG
share

Седем проекта са одобрени за финансиране по общинския фонд за подкрепа на местни инициативи в Търговище, съобщават от пресцентъра на общинската администрация. 

Одобрените проектни идеи са свързани с ремонти на тротоари, градински и паркови пространства, детски съоръжения за игра, закупуване и монтиране на парково оборудване. Финансиране за тях ще получат читалищата в селата Давидово и Буховци, сдружение на собствениците от Търговище и неформални граждански обединения от селата Алваново, Здравец, Дългач и от града. 

За реализацията на своите намерения бенефициентите ще получат до 3000 лв., като се предвижда участниците да вложат и собствени труд и средства. Те ще разполагат с два месеца, за да изпълнят предвидените дейности.

Общо 16 проекта постъпиха след третата сесия за кандидатстване по фонда, отчитат от администрацията. Бюджетът на фонда през тази година е 20 000 лв. От тях 15 000 лв. са от общинския бюджет, а 5000 лв. са осигурени от Сдружение „Платформа АГОРА“. 

Списъкът с одобрените кандидати, както и оценките, и забележките по проектите, са публикувани в сайта на Община Търговище.

БТА припомня, че през миналата година, чрез фонда за подкрепа на местни инициативи, бяха финансирани шест проекта за облагородяване на кътове за отдих, предблокови пространства, детски площадки и алеи. А в първата сесия на инициативата през 2022 г. подкрепени бяха осем проекта, свързани с подобряване облика на градската среда.

Водещи новини

Още новини