Грешен наклон на тротоари наводнява къщи

share

Некачествен ремонт на пътната отсечка Елена - Сливен стана причина за недоволството на десетки жители от село Константин.

От година, когато вали дъжд, къщите и дворовете им се наводняват заради лошия наклон на новоизградените тротоари по трасето, информира БНТ.

При подменянето на тротоарите и бордюрите по главната лица на селото наклонът на плочките е обърнат така, че вместо водата да тече към канализацията на пътното платно, тя се събира в дворовете на къщите. Проливният дъжд води до наводнения на домовете на хората.

От общината в Елена казаха, че до сега няколко пъти се сменя фирмата-изпълнител на ремонта. Въпреки че местната управа няма контролни функции върху проекта, те са уведомили всички институции за некачествения ремонт. Дилян Млъзев, кмет на община Елена, каза, че е потърсена връзка с инвеститорския контрол и "имаме уверение, че тези недостатъци ще бъдат отстранени".

Страхът от следващи наводнения е принудил голяма част от хората сами да изграждат тротоарите и бордюрите, за да спасят къщите си. Всички обаче се надяват проблемът да бъде решен преди да завали първият сняг, в противен случай се заканват да излязат на протест.

Водещи новини

Още новини