40% повече трафик през летния сезон на ГКПП "Дунав мост" от румънска страна

Булфото
share

С 40 процента се е увеличил трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост при Гюргево през този летен сезон в сравнение със същия период на миналата година, съобщи главен комисар Виорел Киран – началник на Окръжен инспекторат на гранична полиция – Гюргево, цитиран от Аджерпрес и БТА.

На пресконференция той информира още, че пикът е бил регистриран между 15 и 19 август, когато са преминавали по 13 000 леки автомобила дневно. Събитието се проведе съвместно с директора на Регионална дирекция “Гранична полиция” в Русе Димитър Чорбаджиев. 

„Работихме заедно с българските колеги през този летен период, който беше много напрегнат и затова заедно ще представим трафика на границата. Специално за този период бяха ремонтните дейности на Моста на дружбата (Дунав мост) и колкото и да се борехме и колкото и да се опитвахме да има повече гранични полицаи, както румънски, така и български, на граничните пунктове и на моста, работите по моста наистина забавят малко трафика. Имаше дни, в които времето за изчакване беше до два часа“, каза още главен комисар Виорел Киран.

Километрични опашки от автомобили се образуваха в района на "Дунав мост" при Русе

На свой ред Димитър Чорбаджиев съобщи за значително увеличение през този летен сезон на туристите, преминали границата в сравнение с миналата година.

„През този летен сезон имаше проблеми, защото се увеличи автомобилният трафик, тази година повече туристи минаха през границата ни и в двете посоки. На 8 септември, когато приключи летният сезон, имаше 6800 автомобила при 5400 регистрирани през миналата година“, информира директорът на Регионална дирекция “Гранична полиция” в Русе .

Ремонтът на 70-годишния Дунав мост при Русе започна на 10 юли тази година. Той трябва продължи две години.

Водещи новини

Още новини