Разгневени пътници заплашват БДЖ със съд

share

Поредно кошмарно пътуване с влак изправи стотици пътници на нокти и преля чашата на търпението им. Композицията от Варна за София взе разстоянието за 12 часа заради технически проблем композицията.

След 4-часовото забавяне част от пасажерите поискали да им бъдат върнати парите за билетите, но от БДЖ им обяснили, че изплащат обезщетения за неизминато разстояние, а не за закъснение. Хората заплашват да съдят железницата, съобщи "Дарик". Има европейски регламент, според който, ако влакът не пристигне навреме, на потърпевшите пътници трябва да се плати. Тъй като страната ни била в гратисен период обаче, БДЖ минава между капките.

Влакът Варна-София тръгнал навреме, но след Твърдица спрял на завой и започнал да се накланя. Композицията престояла там два часа, след което била върната на гара Твърдица, където стояла още два часа. През цялото това време никой от служителите не обяснил на пътниците какво се случва, разказа един от пътниците.

„Във влака нямаше вагон-ресторант, хората нямаха храна и вода и никой от служителите не каза какво точно се случва”, обясниха още пасажерите. По думите им във влака не е имало свободни места, в него са пътували деца, които се връщали от лагер, както и много бебета.

"Във Варна беше пълно, а на другите гари изобщо не знам как хората са се качили. Беше препълнено. Имаше хора по всички пътеки, коридори, хора насядали по земята, по облегалките. Пътувахме 3 часа прави, после седнахме. За съжаление със закупено, запазено място се оказах без седящо място и аз, и детето. Не е нормално в ден, в който хората се прибират след 4 почивни дни, цялата композиция от Варна до София, която минава през толкова много населени места, да бъде от 5 вагона", коментираха други пътници пред БНТ.

Ден по-рано от националната телевизия показаха друга подобна драма с влака от Бургас за София, в който имало дублирани резервации. Хората недоумяват защо билетите са с 25% по-скъпи, а условията са като в концлагер. В интернет пък от няколко дни се разпространява любителски клип, заснел как недоволни пътници спират принудително бързия влак София-Горна Оряховица.

Водещи новини

Още новини