Няма почивка! Продължението на „колчетата по Патриарха“ стана „истерията с дърветата по Опълченска“

Булфото/Novini.bg
share

Знаете ли го вица за студента по биология, дето чел само за краставицата и все, каквото и да го питат, го извъртал да говори за краставицата, щото друго не знае? 

Е, ако не го знаехте, току що го развалих за вас, съжалявам. Мисълта ми е, че има едни хора, дето едно си знаят, едно си баят. Например милиардите километри магистрали или етническите карти за мир. 

Знаят как да се рекламират, искам да кажа. 

Има и други, които хал хабер си нямат ни как да говорят, ни как да се рекламират и винаги излизат омазани с мятаното по тях. 

ПП-ДБ например дават заявка за шампиони в тази сфера. Много малко хора се сещат, че увеличиха пенсиите както никой допреди тях не го е правил; много малко се сещат и че увеличиха заплатите в ключови професии, като медиците и учителите. Много малко хора се сещат и за изгонените десетки шпиони, за увеличението на производителността и инвестициите. Сещат се за подигравките по техен адрес обаче. 

Не знам колко пъти им се казваше, че комуникацията им куца, докато най-накрая (след последните избори) не се плеснаха по челото и не се сетиха, че комуникацията им куца. И като се сетиха, обещаха да я променят. Тръпнем в очакване. 

Междувременно, получаваме отчет за добре свършена работа от кмета Терзиев например, но поднесен по такъв начин, че точно трима негови колеги и двама роднини го разбраха за какво говори. 

Васил Терзиев: Успяхме да свалим депонирането под 10%

Добре… a, какво значи това обаче… ¯\_(ツ)_/¯

И в подробното обяснение не става много ясно. 

Да очакваш от драгия зрител/слушател/читател да е запознат с термините ти, както и да очакваш, че зафинтифлюшените ти витиевати изречения са достъпни за всеки ум, е малко нахално, но повече – смешно. 

Всички от коалицията се съревновават да говорят изтънчено и неразбираемо. Това е чудесно… ако бяхте преподаватели по политически науки или модерни градски философи. Всъщност, вие може и да сте, но това не е центърът на интереса ни към вас. По телевизора се явявате в качеството си на лидери на формация, която се бори за гласове, за да води държавата към оправяне. Бих могъл да ви го обясня и с по-сложни думи и изречения от по 14 реда, но вижте какъв формат предпочетох…

Хората не са длъжни да ви харесат, само защото предлагате някакви страхотни неща. Никой на никого не е длъжен за нищо. Както виждате – хората предпочитат да гласуват доверие на „политици“, които доста прозрачно дават заявка, че се подиграват на същите тия хора и им готвят само брадва и балтия. Но хората си ги предпочитат. Защото la semplicità è forma de la vera grandezza.

Специално за изтънчения ви вкус го докарах на италиански. Значи: „простотата е форма на истинско величие“. „Простотата“ в случая значи „обикновеност“. 

Обикновените думи и простите изречения не са смъртоносни. Няма да ви докарат инфаркт, честна дума. Пробвайте ги. 

А и когато правите нещо – може би вече сте разбрали – ще трябва много да тръбите и шумите, че да се чуе и разбере. Защото иначе ще потъне в морето от плюнки на уж „конструктивната“ ви опозиция, чиято единствена цел е всичко друго, но не и конструктивност. Много е просто. Иначе гласове – през крив макарон. 

Съжалявам, тука е така! 

В кочината не се влиза да се рине тор с фрак и папийонка. Сложете гумените ботуши и да… слезте им малко на нивото на другите. Няма да се счупите. 

Не знам на колко души (ако въобще на някого) му прави впечатление, но кампанийното лашкане по сутрешни блокове се прави горе-долу от едни и същи хора – същите, които ви докараха драмата „колчетата по Патриарха“ (дано поне тоя път няма цял МВР министър в поддържаща роля), сега ви продуцират продължението „Истерията с дърветата по Опълченска“. Като нищо пак ще има партийно ядро, сбрано за протест-пърформанс. Ако помните – най-големите задръствания по Патриарха ставаха по време на дирижираните протести срещу задръстванията.

Знам, че оценявате иронията, всички я оценяваме, но накрая попарата беше духана от… точно така – познахте! 

Добре поне, че има външни сили и фактори, които да полагат някакъв труд да разясняват какво се случва и какви са добрите намерения на хората, които наистина ги имат. Защото вълните от пропаганда са най-разпространената форма на политическо говорене по тия ширини. 

В следващите редове има едно нещо, с което не съм съгласен и то е, че НАЙ-ВЕЧЕ се удряло от „зелените“. Най-вече се удря от други места. От зелените може да са се включили, но доста вяло. А и техните мотиви поне са чистосърдечни, дори и не винаги да са в час. 

Истерията с дърветата по Опълченска е класика в жанра "стреляй, пък ако уцелиш". Васил Терзиев ясно каза, че тези дървета пречат на подмяната на подземната инфраструктура, заради кореновата им система. До тук ясно, нали. Опция да не се подменя тази инфраструктура няма.

Обясняват, че ще посадят повече дървета - така се прави в нормалните държави. Не, не можело, трябвало дърветата да се посадят предварително. Явно не може докато тече ремонта, няма логика, за това трябва да е накрая - в озеленителните работи. Ако е на друго място да изпълниш нормата по засаждане, няма да компенсираш конкретната зелена система около Опълченска. А това е смисълът на компенсаторното залесяване.

Изобщо мнозина се самовъзбуждат колчем се отвори възможност да се удари Терзиев и общината и то най-вече от тези "бившите" наши - зелени, независими. 

Не разбрахте ли, че кметът си върши работата, и то все по-добре. Керванът си върви. Въпреки тоталната съпротива - от чужди и свои. Просто е такъв характер. Колкото е по-силен насрещния вятър, толкова повече се мобилизира.

____________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

 

Водещи новини

Още новини