Жители на пловдивското село Войводиново осъмнаха без автобус до града

Freepik
share

Дни преди старта на учебната година жители на пловдивското село Войводиново останаха без транспорт, след като превозвачът спря автобусната линия от Пловдив до селото.

Във вторник следобед автобус №15 спря да се движи заради ремонта на "Брезовско шосе", който се проточва вече две години.

"Всеки се спасява по определен начин – или с такси, или със собствен превоз. Проблемите са много, най-грандиозният проблем беше спирането на №15 до Войводиново, децата тръгват на училище – нямат превоз, хората отиват на работа – нямат превоз. Има случаи, в които не са идвали до селото, сваляли са табелите на рейсовете, правят си каквото искат", каза един от недоволните жители на Войводиново.

Село Войводиново е едно от най-големите в община Марица и десетки деца и възрастни имат нужда от транспорт, за да стигнат до училище и до работа.

"Имам две деца, като и двете ползват автобус №15. Аз самата от скоро съм учител и ме очакват 24 дечица в клас. Обръщаме се към началниците на транспорта, кметовете на общини по райони, дори и към правителството. Както ние излизаме пред урните, така и вие си свършете работата и помислете за село Войводиново", каза една от потърпевшите майки.

Превозвачът има сключен договор с община Пловдив да вози пътниците в града, но по негово решение и с разрешение на областната управа вози и хората до Войводиново, предава бТВ. 

Изхвърлиха пътник от автобус в Пловдив – питал дали има климатик

От фирмата изпратиха своя позиция: "Изпратихме официално писмо във вторник до община Пловдив, след като преминаването през участъка Брезовско шосе-Войводиново стана невъзможно заради затварянето му за ремонт. За фирмата попадането на автобуси в обиколния маршрут, който преминава през три прелеза, значително удължава времето за изпълнение на курсовете. Има вариант да върнем автобуса, ако строителната фирма отвори за преминаване едното платно".

Община Марица обаче предложи решение, за да нe се стигне до транспортен колапс. От понеделник отново трябва да тръгне автобус за всички пътници от Войводиново до Пловдив.

"Хората ще имат превоз, може би в неделя ще стане ясно коя ще е фирмата и ще бъде публикувана на сайта на селото и от понеделник ще започне извозването на хората", каза кметът на Войводиново Димитър Тосев.

Водещи новини

Още новини