Водещите новини! Два сигнала на тел. 112 за заплаха за сигурността на Ахмед Доган. Нов драматичен ден от войната: Зеленски с извънредно решение

Пресцентър ДПС/Getty Images/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 30 август   

 

МВР се е отзовало на два сигнала, от адреси в столичния квартал Бояна и от парк Росенец, подадени от активисти на ДПС на телефон 112 за това, че сигурността на почетния председател на ДПС е застрашена.

Изпратени са патрули на място с цел да се гарантира общественият ред и да бъдат предотвратени противоправни действия.

На място е извършена проверка, която е установила, че става въпрос за гражданско-правен спор, към който МВР няма отношение.

Два сигнала на тел. 112 за заплаха за сигурността на Ахмед Доган

***


Генезисът на всичко това се крие в онези реплики, публично преглътнати, и от правораздавателната система – за обръчите от фирми и раздаването на порциите, заяви Стефанов.

Запитан може ли това да е епизод от поредица, в която влиза и скандалът със заемите, отпускани от ББР и последните огласени случаи, експертът допусна, че "може да бъдат свързани всички тези случаи".

Руслан Стефанов за имотите на Доган: Генезисът е в репликите, публично преглътнати, за обръчите от фирми

***


Екатерина Захариева и Юлиян Попов са българските кандидати за еврокомисар

***


България е изпуснала шансовете си да вземе сериозните и престижни ресори в Европейския съюз при проектосъстава на новата Европейска комисия. Около това мнение се обединиха двамата дипломати и бивши външни министри на страната ни Милен Керемедчиев и Любомир Кючуков.

Дипломати: Изтървахме хубавите ресори в ЕС и казахме на Брюксел: „Дайте ни каквото остане“

***


„Криза на лидерството има в българската политика. Смяната на лидерството е тест за всяка политическа партия - да си смени лидера и да остане в политиката. Ясно е, че ДПС не може автентично да се олицетворява с Делян Пеевски. ДПС не е партията на Пеевски. Хората трябва да следват демократичните принципи“.

Славов, ПП-ДБ: ГЕРБ и ДПС искаха избори, имаме криза на лидерството

***


Никой не си е позволявал досега да прави БСП заложник на егото си. Ние сме другари, всички да си оберат егото. Това призова Гергана Алексиева от БСП в ефира на Нова телевизия.

„Партията досега беше разделяна, отлепвана, това трябва да спре. Не мога да си представя, че бивш лидер доведе БСП до това състояние“, каза още тя.

Гергана Алексова: Такова нещо не се е случвало в БСП

***


„Защо Ахмед Доган, който по принцип е внимателен и мнителен, допусна този човек до себе си и го нарече "моя син", игнорира хора, с които беше близък, съратник от години", попита тя, анализирайки последните събития и напрежението в ДПС.

Уставът на БСП крие рискове. Корнелия Нинова си е сложила в устава клаузи, които на практика я правят вечна, отбеляза Дончева във връзка с процесите в БСП и административния разнобой в партията.

Татяна Дончева: Лявото обединение стои върху мина. Нинова може да срине всички усилия

***


Проф. Тодор Кантарджиев с подробности за западнонилската треска

***


ПОДРОБНОСТИ:

Промени в движението заради концерта на Ед Шийрън в София

***


Нов драматичен ден от войната в Украйна. Президентът на страната Володимир Зеленски проведе важни срещи, на които бяха обсъдени ситуацията на фронтовата линия и разработването на украински оръжия с голям обсег на действие, предава Укринформ, като се позова на негов пост в "Телеграм".

Нов драматичен ден от войната в Украйна: Зеленски с извънредно решение

***


Камала Харис даде първото си голямо телевизионно интервю, след като прие номинацията на Демократическата партия за кандидат-президент на изборите през ноември. В него, заедно с кандидата за вицепрезидент Тим Уолз, тя защити отстъплението от някои от по-либералните си позиции. И настоя, че „ценностите ѝ не са се променили“, дори когато „търси консенсус“, информира Асошиейтед прес. 

Харис: Американците са готови „да обърнат страницата Тръмп”

***


Демократката Камала Харис води пред републиканеца Доналд Тръмп с 45% на 41% в най-новото, оповестено вчера социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос преди президентските избори в Съединените щати през ноември.

Според Ройтерс това показва, че вицепрезидентката на САЩ предизвиква нов ентусиазъм сред американските избиратели и раздвижва надпреварата преди президентските избори на 5 ноември.

Харис увеличава преднината си пред Тръмп с подкрепата на жените и латиноамериканците

***


 

Водещи новини

Още новини