Привърженици на Доган прекараха нощта пред резиденцията в „Бояна”

Кадър - Нова телевизия
share

Ново напрежение около ДПС. Привърженици на почетния председател Ахмед Доган прекараха нощта пред резиденцията в столичния квартал „Бояна”, която е обитавана от него през последните години. Самият той не беше сградата. До ситуацията се стигна, след като вчера бившият съдружник на Ахмед Доган - Данаил Папазов, поиска той да напусне имотите в „Бояна” и край Росенец.

Според привържениците на Доган в сградата са влезли непознати, а на тях самите достъпът е спрян. Те определиха това като самоуправство. Бяха категорични, че има законен път, по който да се решават подобни проблеми.

Полицейското присъствие в района е засилено. Тимур Халилов бе категоричен, че ще останат, колкото е необходимо, за да защитят Доган от посегателства срещу личността му.

На място пристигна и полиция. Служителите на реда бяха допуснати в имота. Според събралите се пред портата, на излизане полицаите са обяснили, че хората вътре имат нужните документи, за да са там. 

Поддръжници на Доган се събраха в четвъртък вечерта и пред резиденцията в Росенец, където се намира в момента почетният председател на ДПС. Те настояха за намеса на държавата, както и да стане ясно името на нотариуса, при който бившият съдружник на Доган е извадил документи, с които сега настоявал за освобождаване на двата имота.

Тече акция в Боянските сараи: Кой нареди саморазправа в дома на Доган, питат поддръжниците му

Пред резиденцията имаше симпатизанти от Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Варна и Кърджали.

Сутринта обстановката там е спокойна. На място има два полицейски автомобила. По неофициална информация привържениците са тръгнали към София, за да се присъединят към групата пред „Бояна”.

„Притесняваме се за живота и сигурността на почетния ни председател. Тук сме, за да защитим демокрацията. България е пълноправен член на ЕС и правова държава. Призоваваме министър-председателя, президента, както и председателя на ДАНС да вземат спешни мерки за осигуряването на правото на д-р Ахмед Доган. Това, което се случи днес, е самоуправство. По наша информация между 5 и 10 души са нахлули в жилището на Доган. Не знаем какво се случва там, какво описват и какво са внесли. Нека Данаил Папазов излезе и да каже дали му е оказван натиск и кой е отишъл при него с нотариус. По отношение на собствеността на имотите, има съд, който може да се произнесе”, каза независимият депутат Севим Али.  

Водещи новини

Още новини