Водещите новини! Европрокуратурата запорира имоти в България по разследване за милиони евро. Володимир Зеленски: Владимир Путин е болно същество

Getty Images/Булфото/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 26 август   

 

Офисът на Европейската прокуратура в София е осигурил запор на авоари в рамките на разследване на проект на стойност 2,6 млн. евро, включващ дейности по водоснабдителната мрежа на община в България, финансиран от ЕС. 

Разследвани са длъжностни лица и кмет, заподозрени в измама, ощетила бюджета на ЕС, се казва в съобщение, публикувано на сайта на Европейската прокуратура.

Европрокуратурата в България запорира имоти по разследване за 2,6 млн. евро

***


Според информацията, с която разполагаме, предложеният за министър на вътрешните работи е приближен до Пеевски. Неслучайно в последните седмици предупреждавахме, че ще сменят Калин Стоянов 1 с Калин Стоянов 2. Главчев отново реши да не излезе от сянката на Пеевски, коментира Божанов. 

Божидар Божанов: Смениха Калин Стоянов 1 с Калин Стоянов 2

***


Още преди официалното обявяване на състава на новия МС от ПП-ДБ изразиха резерви към назначаването на Атанас Илков за вътрешен министър. С политиката се раздели досегашният министър на транспорта Георги Гвоздейков, който беше изключен от партия ПП заради решението си да остане в служебното правителство. Късно снощи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков обяви, че Бойко Борисов и Делян Пеевски са тези, които искат да направят Атанас Илков шеф на МВР. 

Във „Фейсбук" Петков напомни, че Мария Габриел е предложила първо Илков за министър на вътрешните работи преди Калин Стоянов. От ПП-ДБ обаче го отхвърлили заради Пеевски и заради акцията в Лясковец. 

„Не сме си променили мнението. Само масовото гласуване на изборите ще им обърка сметките“, написа Петков.

Кирил Петков: Само масовото гласуване ще им обърка сметките

***


„Борисов и Пеевски отново ще правят избори.

От ПП-ДБ нямахме големи очаквания, но предложеният кабинет надхвърля негативните очаквания.

За съжаление служебният премиер Димитър Главчев не успя да се освободи от зависимостите си и отново предложи кабинет, удобен на задкулисието“.

ПП-ДБ за кабинета "Главчев 2": Борисов и Пеевски отново ще правят избори

***


Войната в ДПС нанесе още един удар на почетния председател на движението Ахмед Доган. Бившият транспортен министър Данаил Папазов отстранява Доган и като член на борда на директорите на ТЕЦ "Варна", съобщи "Капитал". 

Ахмед Доган аут от борда на директорите на ТЕЦ "Варна"

***


Жена и дете пострадаха при катастрофа

***


Голям пожар лумна в гората над пернишкото село Расник

***


В неделя потребители в социалните мрежи сигнализираха, че от знамето е останала само бялата лента. 

Подмениха скъсаното знаме на пилона в Рожен

***


Един час, след като беше сменено, знамето на пилона Рожен се скъса отново между бялата и зелената ивица, съобщи 24 часа.

Дупката, която зее, е около метър и половина. В района в момента не духа екстремно силен вятър и най-вероятно причината да се скъса отново е, че е бил издигнат стар флаг. 

Знамето на пилона на Рожен се скъса пак, само час след подмяната му

***


„От ФИДЕС определиха поведението на съпартиеца си като недопустимо", допълни „Политико".

„Днес Дьорфи се извини за неприятната случка и обяви, че е подал оставка от всички заемани от него постове", разказа още медията.

Пиян унгарски депупат в ЕП нападна жена и предизвика масов бой

***


„Страната-агресор за пореден път удари наши села и градове. Има жертви и ранени сред мирното население. Повредена е важна за нашата родина инфраструктура", добави ръководителят на силовото ведомство.

Украйна: Подготвяме отговор на днешната руска атака

***


„Лидерът на страната-агресор Владимир Путин е болно същество", това заяви украинският президент Володимир Зеленски“, предаде изданието от Киев „Обозреватель".

Володимир Зеленски: Владимир Путин е болно същество

***


Взрив е станал факт в петролната рафинерия "Газпромнефт-ОНПЗ" в Омск, съобщава руският телеграм канал "112". Това е един от каналите от прокремълската информационна мрежа в социалната платформа.

Взрив в рафинерия "Газпромнефт" в Омск

***


Варшава реши да предприеме мерки и да засили охраната по държавната си граница с Украйна след последната масирана атака на Русия срещу град Лвов.

От контролния операционен център на полската армия разпространиха съобщение до гражданите си, че от този понеделник граничният контрол се засилва, с участието на съюзнически сили.

След последните руски удари по Украйна: Полша вдигна самолетите си и нивото на защита

***


Свен-Йоран Ериксон почина на 76-годишна възраст, предаде Sportal.bg.

Бившият селекционер на Англия си е отишъл тази сутрин в дома си, обграден от най-близките си хора. Още в началото на 2024-та година шведът обяви, че е болен от рак в последен стадий и му остава по-малко от година живот. Преди няколко дни излезе документален филм, посветен на Ериксон, в който шведът на практика се сбогува с всички останали.

Имах хубав живот, да. Мисля, че всички се страхуваме от деня, в който ще умрем. Но животът е свързан със смъртта. Надявам, че в крайна сметка хората ще си кажат, че съм бил добър човек, макар че някои няма да го кажат", казва 76-годишният швед във въпросния филм „Свен".

Почина Свен-Йоран Ериксон

***


 

Водещи новини

Още новини