Списъкът ми срещу списъка ти

pixabay
share

Не стига, че ни вкара в политическа криза, от която засега изход не се вижда, ами това, което имаме като „политически елит” постоянно пали огъня на омразата в обществото ни, създавайки лицемерни, ялови скандали. Тези дни се разбесуваха на тема кой какви списъци прави и отново се хванаха гуша за гуша.

Намирам за отвратително лицемерие хора, които постоянно правят някакви листи, в които поименно изброяват хора и ги обвиняват в какво ли не, без показани доказателства за твърденията си досега, днес да тровят общественото пространство със зловонията си.

Не разбирам защо от Възраждане са направили този поименник на близо 1% от общия брой на учителите, които се били подписали против Закона за пропагандиране на ЛГБТ в училищата!

Не проумявам също така, защо тези преподаватели се притесняват, че имената им са там като са имали, да речем, смелостта и куража преди това да афишират публично позицията си!

Но най-вече ми е непонятно и дразнещо

лицемерието на онези, които постоянно правят някакви списъци на хора за остракиране, но за чуждите пищят неистово!

Помните ли, че преди три години доц. Христо Христев от СУ, през 2020г., - апологет, тогава на ДБ, сега на ПП-ДБ! През 2013г. умнокрасивите бяха направили списък "Комисарите на подмяната".

Постът на доцента по Право беше: "Искам само да кажа, че си водя на списък всички гербви подлизурковци..."

В парадоксален и нелогичен списък, озаглавен „Миротворец” пък бяха наредени  български граждани и т.н. и т.н.

А ето какво написа компютърният специалист

Лилия Божкова в социалната мрежа по настоящия, актуален скандал:

„Скъпи приятели и последователи,

Познанията ми по статистика не са УАУ, нито са на експертно ниво, но имам основна математическа подготовка, която надхвърля обикновените бакалски изчисления, е... няма да ви занимавам с петицата ми по висша математика , защото това, за което искам да ви кажа, е различно, е важно и е следното:

Организацията "Заедно в час" е типичен представител на чуждите агенти, които са неправителствена организация с външно финансиране. Мисля, че те са инициатор на слогана от снимката, която изпълнителния директор на НМД е закачил в тази група и аз споделям с вас.

Именно кадри на ЗВЧ стоят зад подписите на онези 581 души, които твърдят, че промените в Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО) относно забраната на ЛГБТ съдържание в българската образователна система са незаконни и дискриминационни, както и нещо друго.

От своя страна, аз се до верявам на фактите и неволно се превърнах в човек, който ги проверява. Абе станАх си един факт-чекър и това си е.

ВНИМАНИЕ!

От сайта на Националния статистически институт, който е институция, на която имаме доверие, установих, че преподавателският персонал в общообразователните училища за учебната 2023/2024 година, включително учители, директори и заместник-директори с преподавателска заетост, е общо 55 840 души. Ако не вярвате на мен, можете сами да проверите данните на сайта на НСИ. Когато направим елементарното изчисление, става ясно, че гласът на тези 581 преподаватели и други, които ги подкрепят е около 1,04% или...

581 души от 55 840 –са толкова незначителни като брой, че дори статистиката би ги нарекла 'статистическа грешка'.

Както се казва... Толкова са малко, че техният глас би се изгубил сред масата и дори не си струва да се коментират, но понеже са кресливо малцинство, което налага мнението си над мнозинството се чувствам длъжна да възстановя равновесието , ако ме разбрахте правилно какво искам да кажа”.

Това са само част от пристрастията, които горят в социалните мрежи тези дни. Тях пак ги палят политици, дори такива, които нямат познания, но са заредени с хъс да демонстрират откровената си простота. Примерно не е ок да говориш за „Списъка на Шиндлер” като не знаеш какъв е този списък и за какво е.

Не е добре и да забраняваш, да налагаш цензура, санкции и какви ли не ограничения, но същевременно лицемерно и по гьобелсовски метод да говориш за „фашизъм” и да обвиняваш всички инакомислещи в това. Жертви на соченето с пръст и поставянето в какви ли не списъци са и част от журналистите у нас като Явор Дачков, Владислав Наков, Мартин Карбовски, Петър Волгин, Владислав Апостолов, Ружа Райчева, проф. Дарина Григорова, Велислава Дърева и други, нарочени заради таланта си и куража си да казват и пишат своето мнение, което се различава от нечие друго, нарочено за официозно, каквото и да означава това.

Смятам, че е грозно двуличие политици, което са самоопределят като десни и либерали,  да тропат с краченца и постоянно да изискват за другите да има правила, а за тях самите - само изключения.

Изобщо, не е ли крайно време малко да успокоим страстите в обществото и да спрем да се замеряме със списъци и обвинения, сеещи само омраза!

Докога така?

Докато затрием и сринем до основи държавата ни ли?!

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на novini.bg

Водещи новини

Още новини