Списъците за „порицание“ (или линч, кой знае) – най-отвратителното проявление на политически терор

Pixabay/Novini.bg
share

Ще започнем с един цитат от текста, който ще прочетете – в целия му вид – малко по-надолу: 

„Да вадиш списъци с имена на български учители с цел линч и унищожение на авторитета, както и заплаха за здравето, е най-отвратителното проявление на политически терор“.

Сега разбрахте ли защо е вредно да се приемат руски закони? Защото никога не става дума само за маскираните като „добри намерения“, а за всичките скрити последици. Скритите последици са винаги гонения и репресии. 

Пропаганда в училищата и досега си беше забранена, а единичните случаи нямаха нужда от цяло ново законодателство. Целта беше повече от ясна – предизборна. 

Но имаше и втори план тази цел. Преследванията… 

Да се развържат ръцете на фалшивите „държавници“ да насъскват кафявите ризи, които само чакат знак. 

Дали ще са преследвания с предизборна (рекламна) цел, дали ще са по причини на политическите бесове на индоктринирани неграмотници – вече няма такова значение, защото крайният резултат е фашизъм по руски модел. Демек, в най-чистия си вид. 

Може да не ви харесва ЛГБТ темата, но как ви харесва темата с преследванията на български учители? 

Играли сме го вече това, знаем какво се случва. И – никаква изненада – пак идва от руски слуги. 

МОН за списъка на "Възраждане": Няма да допуснем никаква форма на дискриминация и репресия към учители, ученици и родители

Помните ли, че на същите тия феновете им (или последователи, или както там искате ги наричайте) надраскаха Jude и нарисуваха Звездата на Давид на входа на бирария, която изгони техни съратници, след като последните бяха вилнели вътре и заплашвали с насилие?

Това стана преди малко повече от година – средата на юни 2023 г. – не толкова отдавна, че да не помните. 

И тогава пак си говорихме за ето това:

Същите, дето бяха против ваксините и се ваксинираха, бяха против еврото и си държат спестяванията в евро. Същите, дето се снимат в руското посолство и викат, че България била управлявана от „посолството“. Плюят по запада и само западни коли карат. 

Същите, дето викат „нацисти“ с пяна на уста по адрес на всеки, когото не харесват. Ей ги. Копейкин, дето не се спря да нарича украинците „фашисти“, по модела на спуснатите му опорки. Неговите орки пишат Jude и слагат Звездата на Давид по магазините на хората, които не харесват.

И тия обиждат на „нацисти“ и „фашисти“ опонентите си…?!

Не знам дали разбирате, но те си мечтаят за своята „Кристална нощ“. 

За своята Kristallnacht

И само чакат знак. С това генерал-копейките в парламента държат опонентите си, защото онези знаят, че насилието по улиците е само на един даден знак разстояние. 

А има и други… „евроатлантици“, дето пък искат да ги използват за ударници и те. но това е съвсем друга тема. 

Когато на една Нова година един техен последовател се появи с граната насред центъра на София, генерал-копейките и баш-копейката се отрекоха на секундата от него. Така работи системата – насъскват, а после – ни лук яли, ни лук мирисàли. 

И кафявите ризи точно такава ще я свършат – ще идат и ще заплашват или директно ще нападат български учители от „списъка“, а после насъскващите ги „лидери“ и „политици“ ще са невинни. И никой не може нищо да им направи. Освен, ако – разбира се – не се случи чудо, като в Андерсенова приказка – и спящата красавица от прокуратурата не се събуди. И не ги обвини в подстрекателство. Но не чакайте със затаен дъх.

Ето какво има да каже по темата и депутатката Елисавета Белобрадова:

Политическа партия "Възраждане" са започнали организирана атака за линч над българските учители. 

Още на последното заседание на Комисията по демографска политика, децата и семейството предупредих, че измененията в Закона за предучилищното и училищно образование ще се използват за атаки срещу българската образователна система и българските учители.

Точно така и стана. След като всички политически сили без ПП-ДБ подкрепиха законопроекта на "Възраждане", следващата логична стъпка от страна на "Възраждане" беше да започне публичен линч на български учители, които си позволяват да изкажат несъгласие.

И тъй като "Възраждане" няма да спрат, а това е само началото и почти всички партии ги подкрепиха в този процес, нека стане ясно, че аз: 

1. Вече не съм член на Комисията по образование и наука в това Народно събрание. 
2. Уведомила съм всички органи, които са отговорни за този съвършено немислим акт - линч над българските учители - ГДБОП, Главен прокурор, Омбудсман, МОН и други институции. 
3. Задала съм допълнителни въпроси как МОН ще защити българските ученици и родители от насилие, публичен линч и терор, каквито се очертават организирани от “Възраждане”. 
4. Ще изпратя и писмо до Съюза на българските учители да питам те какво мислят за тази кампания на "Възраждане" след като подкрепиха законопроекта. 
5. Въобще не ме интересува дали "Възраждане" ще излязат с идиотските си опорки. Да вадиш списъци с имена на български учители с цел линч и унищожение на авторитета, както и заплаха за здравето, е най-отвратителното проявление на политически терор.

Останалите партии сте съучастници. Не се правете на невинни. Всички сте отговорни. 

Безсрамници.

Имаме снимки на публикациите, изпратили сме сигнали до отговорните институции. Няма да ги споделям тук, защото все пак някой трябва да пази достойнството на българския учител.

___________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Водещи новини

Още новини