Започва обновяване на пътна маркировка и пешеходни пътеки в София

Pixabay
share

Започва обновяване на маркировката в София, заяви кметът Васил Терзиев.

Приоритетно дейностите започват с пешеходните пътеки до детските градини и училищата. Паралелно с тях ще се изпълнява маркировка на столичните булеварди и улици.

"Целта е до края на октомври да бъдат обновени маркировките на пешеходните пътеки около 175 училища и 201 детски градини в София. Пътната безопасност на деца и ученици е ключова и затова ще положим всички усилия и контрол за изпълнение на качеството", каза столичният кмет.

Ще бъде възстановена и маркировката на близо 30 булеварда и улици в града.

"За да осигурим изпълнение на дейностите, временно поддръжката ще се извършва от Общинското дружество „Софинвест“ до обявяване на процедура за обществена поръчка за избор на изпълнители. Това ще стане през септември", поясни Васил Терзиев.

"Предвижда се да бъдат увеличени значително изискванията към изпълнителите на хоризонталната сигнализация като стриктно спазване на изискванията за дейностите по изпълнение, завишаване на контрола на гаранционните срокове и санкции при неизпълнение. Ще бъде променен методът на работа, като комбинираме пътната поддръжка с извършване на маркировката", уточни Терзиев.

Борисов извади флумастера и започна да чертае скици с Нанков и Фандъкова: Искаме да си донаправим София

"Ако досега практиката е била да се маркира всяка година, за да изглежда ново, то сега целта ще е да се ползва висококачествена боя, която да издържа няколко години, и изпълнителят да гарантира за трайността ѝ. Обновяването на маркировката е малка, но важна част от осигуряването на пътната безопасност и приветливост на градската среда, се посочва още в съобщението", добави столичният кмет, предава бТВ. 

Водещи новини

Още новини