Старши комисар Димитър Събчев е временно преназначен като директор на ОДМВР-Пловдив

Novini.bg
share

Старши комисар Димитър Събчев е временно преназначен като директор на ОДМВР-Пловдив, съобщиха от пресцентъра на ведомството. 

На ръководния пост той застава със заповед на министър Калин Стоянов, а днес официално бе представен пред колегите си от главния секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев.

Димитър Събчев е роден през 1975 година. Има придобита магистърска степен по право от Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски”. Професионалната му кариера в системата на вътрешното ведомство започва през 2000 година, след завършване на факултет “Полиция” в Академията на МВР, като е назначен на длъжност разузнавач в сектор “Криминална полиция” на Шесто РУ в Пловдив. Последователно заема различни позиции, сред които началник на Шесто РУ - Пловдив и началник на РУ-Раковски. На два пъти е бил заместник-директор на пловдивската полиция- в периода юли 2017 – май 2021 г. и от 21.09.2023 г. до настоящото му преназначаване.

За постигнати високи професионални резултати по време на службата си в МВР Димитър Събчев е награждаван многократно. 

Четири оставки след смъртта на полицая в Пловдив

Досегашният директор старши комисар Георги Чергов е преназначен на друга длъжност в МВР. Припомняме, до рокадите се стигна, след като вътрешният министър поиска оставката на Чергов заради трагичен инцидент, при който дете уби по погрешка баща си - полицай на 49 години. Стоянов поиска оставките и на началниците на специализираните полицейски сили и "Охранителна полиция" в Пловдив, както и на началника на сектор „Специализирани тактически действия“.

Водещи новини

Още новини