ИК припомня: Има подписка на 206 029 души, които подкрепят забраната за т.нар. ЛГБТ агитация в училища

бтв
share

Инициативният комитет, който още преди година внесе подписка в парламента с валидните лични подписи на над 200 000 български граждани с искане за референдум по повод на закона за забрана на ЛГБТ пропаганда в училищата, припомнят този факт днес отново. Те правят това, провокирани от внесената тези дни друга подписка на радетелите за внедряването на тази пропаганда в българските училища, която е само със 7000 подписа. Снощи пред държавните институции излязоха на мирни протест и контрапротест привържениците на едната, и на другата теза. /Плакатът на снимката е с граматическа грешка, но е автентичен/.

Уважаеми господин Президент на Република България,

На 31.07.2023 година, от Инициативен комитет, в деловодството на Народното събрание бяха внесени 206 029 валидни подписа на български граждани, положени под искане за свикване на национален референдум с въпрос: „Подкрепяте ли въвеждане на забрана за обучение, възпитание и пропаганда, свързани с промяна на пола и с концепции за друг пол, различен от мъжки и женски, сред деца и ученици в образователната система на България?“.

Към настоящия момент забраната за този тип пропаганда вече е факт с гласуваните от Народното събрание промени в закона за предучилищно и училищното образование, които бяха обнародвани след издадения от Вас указ на 15.08.2024 година.

Предвид огромния обществен интерес и натиска от страна на различни неправителствени организации, медии и политици, някои от които и представители на различни международни организации, за това, че промените в закона дискриминират определени нишови обществени групи и прослойки, Ви предоставяме протокола от внесените от нас подписи в Народното събрание.

Това се налага, за да припомним на уважаемите политически функционери и щедро финансирани НПО-та,

които са внесли в деловодството на президентската администрация 7000 подписа против промените в закона, че има 206 029 хиляди, които напълно подкрепят въвеждането на забрана за т.нар. ЛГБТ агитация в училища и детски градини и приветстват издадения от Вас указ за обнародването им в Държавен вестник!

Това, че няколко стотин души са се събрали на протест пред президентството и мероприятието им бе широко отразено от всички медии, не променя факта, че подписалите се под искането за референдум българи са далеч повече и е редно волята им да бъде зачетена и да се има предвид при последващи полемики, свързани с обнародването на промените в горепосочения закон.

Това, че българските „свободни“ медии и журналисти не отразиха тяхната воля не означава, че те не съществуват!

Цензурирането на мнението на тези 206 029 хиляди български граждани не ни прави по-свободна и по-демократична държава.

Към настоящото придружително писмо прилагаме препис-извлечение от протокол за внесени и надлежно преброени и проверени подписи, депозирани в деловодството на Народното събрание на 31.07.2023 година.

Молим да имате предвид волята на всички тези хиляди българи, която те изразиха, полагайки подписа си под искането за провеждане на референдум по един важен за България въпрос, а именно бъдещето на децата и тяхното психическо здраве!

Наясно сме, че пропагандирането на подобни псевдонаучни и антиприродни тези има за цел да се възпита сред подрастващите отказ от възпроизводство, неестествени и противни на човешката природа морални и ценностни критерии и ориентири, както и форма на атеизъм. Пълното отрицание на една налагана от векове ценностна система ще доведе до вакуум, който се запълва от упадъчни и напълно чужди на българския народ субкултури, с доста съмнителен морален сегмент.

С уважение,

Инициативен комитет

Водещи новини

Още новини