Колоездачи в Софийско, засилен трафик на Кулата и ограничения за камионите днес

share

Интензивно движение се очаква днес, в края на четирите почивни дни. В неделя се очаква и засилен трафик на ГКПП Кулата/Промахон.

Българските и гръцките гранични власти са взели решение за създаване на организация за оптимален пропускателен режим на работа. Влизащите в страната ни моторни превозни средства ще бъдат обслужвани на 4 трасета. От българска страна са осигурени допълнителни гранични наряди, които да подпомагат дейността на пункта. Гражданите, пътуващи от Република Гърция, могат да използват и маршрут гр. Драма – ГКПП - Илинден - гр. Гоце Делчев. Интензивно е движението на ГКПП Калотина на изхода за Сърбия.

В интервала от 16.00 ч. до 22.00 ч. за последния почивен ден от седмицата, неделя, 9 септември, се забранява движението на тежкотоварни автомобили (включително с ремаркета и полуремаркета) с повече от 2 оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по републиканската пътна мрежа, както следва: Автомагистрали; Пътища I-ви клас; Пътища II-ри клас в участъците: ІІ-55 Дебелец-Гурково, ІІ-66 Стара Загора - Сливен, ІІ-99 Бургас - Царево, ІІ-11 и ІІ-15 Оряхово - Мизия, ІІ-86 Пловдив - Смолян, ІІ-19 Симитли - Гоце Делчев, ІІ-18 Околовръстен път София, ІІ-29 Добрич - границата с Румъния. Забраната не важи за МПС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Два етапа от 62-рата Международна колоездачна обиколка на България ще се проведат в неделя. Полицейски автомобили отпред и в края ще съпровождат участниците в надпреварата. Колоездачите, които по време на състезанието се движат и на малки групи, ще бъдат съпровождани от полицейски мотоциклети. Няма да бъде позволено на моторните превозни средства да изпреварват колоната. Първият етап е със старт от 10.00 ч. В София обиколката ще премине по маршрут: Президентство на Република България, бул. „Цар Освободител”, бул. „Цариградско шосе” , бул. „М. Еминеску”, бул. „Ситняково” и по бул. „Ботевградско шосе” към изход на София. Маршрутът по-нататък е: гр. София - Долни Богров - Саранци - Долно Камарци - проход Гълъбец - Челопеч - Златица (финал - 12.00 ч.) Дължина на маршрута - 63 км. Вторият етап започва в 15.30 ч по маршрут: гр. Златица - Пирдоп - Розино - Кърнаре - Троянски проход - Балканец - Бели Осъм - Троян /финал - 17.30 ч/. Дължина на маршрута - 93 км.

Водещи новини

Още новини